Lengyel pap áldotta meg a versenyzőket az Eger Rallye-n

Remek fotókon az Eger Rallye eseményei.
 
 

Lengyel pap áldotta meg a versenyzőket az Eger Rallye-n

Remek fotókon az Eger Rallye eseményei.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Lengyel pap áldotta meg a versenyzőket az Eger Rallye-n

Remek fotókon az Eger Rallye eseményei.

Dobó István kivont karddal köszöntötte az egri főtéren az autósport szerelmeseit, hiszen az Eger Rallye-val elrajtolt a 2018-as Országos Rallye Bajnokság.

A város szívében megrendezett ünnepélyes megnyitón a magyar, szlovák és lengyel szurkolók hatalmas örömmel és szeretettel köszöntötték a vasparipájukon száguldó vitézeket. Bár az időjárás a mogorvább arcát mutatta, mégsem gátolta a fanatikusokat abban, hogy a hideg idő ellenére buzdítsák a párosokat. A szűk utcákból érkező autókat egy lengyel sportkedvelő pap áldotta meg, közben egy másik társaság a versenyautókba próbált betuszkolni egy Lada VFTS hátsó szárnyat, hogy minél több aláírást gyűjtsenek rá a versenyzőktől. Igazi bulihangulat uralkodik minden évben az Eger Rallye rajtceremóniáján.

Érdemes lenne átültetni néhány megoldást a Szombathely Rallye nyitónapjára is. A száguldás szombat reggel kezdődött a város szomszédságában fekvő falvak közötti technikás útvonalakon. Az első nap összesen 12 gyorsasági szakaszt kellett teljesíteni a mezőnynek. Az utolsó gyorsasági igazi kihívás elé állította a párosokat,hiszen az egész napos búgócsigázást követően még éjszakai körülmények között is domborítaniuk kellett. Ezt a feladatot a Szauer Gergő-Rácz László oldotta meg a legjobban. Bár eredményüket tekintve csak az abszolút 7. időt futották,érdemeiket mégis ki kell emelni, hiszen egy idősebb és jóval gyengébb autóval produkálták ezt a nagyszerű időeredményt, és a másnapi száguldást követően kategóriagyőzelemmel térhettek haza. Vasárnap folytatódott a viadal, a mezőny tiszteletét tette a Borsodnádasd-Balaton között zajló MARB Rallye Sprint futamon is, így a sprintes versenyzők az ott tartózkodó szurkolókat a Rallye élmezőnyével együtt szórakoztatták. Teljesítményüket tekintve az amatőr elnevezést nyugodtan el is felejthetjük, ők is profi volánművészek.

Az Eger Rallye abszolút dobogós helyezettjei: 1. Hadik, 2. Turán, 3. Kazár.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés