Ferencz-triplákkal végezte ki a Kaposvárt az Egis-Körmend

Nem sok ellenállást tudott mutatni a sérültekkel felálló somogyi együttes.
 
 

Ferencz-triplákkal végezte ki a Kaposvárt az Egis-Körmend

Nem sok ellenállást tudott mutatni a sérültekkel felálló somogyi együttes.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Ferencz-triplákkal végezte ki a Kaposvárt az Egis-Körmend

Nem sok ellenállást tudott mutatni a sérültekkel felálló somogyi együttes.

A bajnokságban második helyen álló Egis Körmend vendége volt a kilencedik Kaposvári KK az élvonal alapszakaszának 17. fordulójában. A vendégeknél Ivosev családi okok miatt nem tudta vállalni a játékot, míg Baki Gergely korán megsérült.

Ferencz triplája megadta az alaphangot, a Körmendre ellenfélként visszatérő Gibbs azonban rögtön válaszolt egy duplával. Dillard is kintről köszönt be, négy perc után már 8-4-re vezetett a házigazda. Kicsit akadozott a gépezet, Dunn távolija éppen elérte a gyűrűt, a másik oldalon Tuoyo ziccerben eladta a labdát, majd Hendlein zárta a jelenetsort egy közeli találattal. Aztán megint a Körmend kapott erőre, Hollins triplája után 15-6-nál frissített cserékkel a Kaposvár. A Körmend időt kért két perccel a vége előtt: 15-10-ről indult az első negyed hajrája. Amiben minimálisan még faragott hátrányából a Kaposvár: Fanning gyűrűből kicsorgó dudaszós triplája után 20-16 volt az első negyed.

A Gibbs, Hendlein páros egy tripla és dupla révén rögtön öt pontot jegyzett, egyetlen perc alatt fordított a Kaposvár, sőt Gibbs újabb hármasa után már kétkosárnyi volt a különbség (20-24). Megzavarta a helyzet a Körmendet, Wright támadóidő végén, kapkodva elengedett triplája jó egy méterrel kerülte el a gyűrűt. Dillard közelije majd’ három perc elteltével esett be, de közben a Kaposvárnál is „bedeszkázták a gyűrűt” – Ferencz triplájával ismét a Körmend vezetett, amely a 8-0-s kaposvári kezdésre hasonló arányú rohammal válaszolt (28-24). Sőt, a hazai roham még tovább tartott: 35-24-nél már tizenegy volt közte – végül Dunn hármasa törte meg a KKK gólcsendjét. A negyedet (és a félidőt) 41-31-nél zárta a dudaszó.

Wright kettese után a remek napot kifogó Ferencz Csaba negyedik hármasát vágta be, tizenötre duzzadt pillanatok alatt a hazai előny. Állva hagyta ellenfelét a Körmend, de aztán a Kaposvár is megrázta magát – igaz, ez csak arra volt elég, hogy állandósuljon a tizenöt pont körüli differencia. Egy-egy találat után már a húszpontos különbségért mehetett a vasi együttes, amit Halász első pontjaival el is ért – 68-48-nál végképp eldőlni látszott a találkozó. Ferencz Csaba a hatodik tripláját tette helyre, első játékosként érte el a meccsen a húsz pontot.

Az utolsó tíz perc 73-51-ről indult, naná, hogy Ferencz-triplával! Gibbs kintije után Potocnik időt kért, húszon belülre jött ugyanis a Kaposvár, majd 80-67-nél megint időt kért a körmendi mester, de ekkor már sokkal erélyesebben szólt rá fiaira, akik hamar leadták előnyük majdnem felét. Közben Gibbs már harminc fölött járt, a vendég együttes pedig tízen belülre jött – négy és fél perccel a vége előtt újra meccsben volt. Dillard a támadótérfél közepéről dobott triplát, ez megfogta a Kaposvárt, amely talán el is fáradt a hajtós hajrában: hamar visszahozta a tizenöt pontos különbséget a Körmend. Ez ki is tartott a végéig, sőt a húszat is közelítette: 94-77 lett a vége.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés