Egis Körmend – MAFC 

Nagyon elverte a Körmend a MAFC-ot

111 pontig jutott a vasi gárda.
 
 

Nagyon elverte a Körmend a MAFC-ot

111 pontig jutott a vasi gárda.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Nagyon elverte a Körmend a MAFC-ot

111 pontig jutott a vasi gárda.

Tavaly meglehetősen nagy pofont kapott hazai pályán a Körmend, az akkor még hosszú évek után ismét A csoportossá lett MAFC gárdájától. Akkor ugyanis szinte mindenki „fix egyesre” vette a meccset, közben pedig a fővárosiak megszerezték a vasiak skalpját.

Most azonban a meccs elején úgy nézett ki semmit nem hagy a Körmend a véletlenre, bár később aztán a MAFC-nak is volt ehhez egy-két szava. Smith kosarával szinte már az első másodpercben szerzett vezetést a hazai együttes, majd meg sem álltak 11-0-ig. Garai edző pedig gyorsan ki is kérte első idejét. Érdemes volt. A MAFC rendezte sorait és négy pontra (13-9) vissza is tudott zárni, ám örömük korai volt. A Körmend újabb nagy rohammal indult meg, és 14 pontra tornázta pillanatok alatt előnyét. A fővárosiak ismét időt kértek. A folytatásban pedig ugyan kiegyensúlyozottabb formát mutatott a vendég együttes, a vasiak így is 6 pontos vezetéssel tudták zárni a játékrészt.

Egy kivédekezett körmendi támadás és egy Sihota tripla, ez jelentette a második 10 perc nyitását. A fővárosiak, a meccs elejei sokkból magukhoz tértek és a negyedben teljes jogú ellenfelei lettek a Körmendnek. Ehhez egyébként a vasiak bűn rossz tripladobó teljesítménye is kellett. 1,5 perccel a nagyszünet előtt, 1 pontra (42-41) záródott a csapatok közti olló. Loveridge és Allen azonban pont ekkor kezdte el javítani a körmendi tripla statisztikát, így végül 7 pontos hazai vezetéssel ért véget az első félidő.

Két fővárosi kosár a nagyszünet után, és 3 pontra zsugorodott a differencia. A MAFC ezzel jelezte, nem lefutott még ez a találkozó. Indulatoktól sem mentes folytatás következett. A fővárosi játékosok néha igen csak a sportszerűség határán belül mozogtak, közben pedig egy technikait is ki kellett osztania a játékvezetőknek, szintén a vendégeknek. A Körmend triplamutatója pedig némileg javult is a harmadik negyedre. A játékrész utolsó hazai kosarával, vagyis Ferencz triplájával 18 pontos különbséget mutatott a tábla.

Smith utolsó negyedet nyitó duplája pedig már a 20 pontos különbséget állította be. Ezzel pedig teljesen lefagyasztotta a fővárosiakat. A Körmend tovább szárnyalt, Ferencz kosarával pedig már a „Harminc! Harminc! Harminc!” rigmusra gyújthattak rá a hazai drukkerek. Ám itt még nem volt megállás. Csorvási Milán duplájával érték el a 100. pontot a vasiak. A vége már igen csak jutalom játékra sikeredett, legalábbis a Körmendnek, 111 pontig meg sem álltak.

A Körmend tehát továbbra is veretlen a magyar bajnokságban.

Teo Cizmic, az Egis Körmend vezetőedzője: Örülök a győzelemnek. Ezen a meccsen végre elcsíptük azt a ritmust, amiben játszanunk kellene a folytatásban is. Szerdán EC meccs, aztán egy fontos találkozó a Sopronnal. Bízom benne, hogy sikerül ott is hasonló ritmusban játszanunk.

Garai Péter, a MAFC vezetőedzője: Gratulálok a Körmendnek, még a túlzónak látszó különbséggel együtt is megérdemelten nyertek. Sajnos center nélkül ennyire vagyunk képesek. A meccs elején sajnos nem tartottuk magunkat ahhoz, ami korábban megbeszéltünk, faultokkal kellett volna megállítani a Körmend gyorsindításait, ebből semmi sem valósult meg. Extra dobóteljesítményünknek köszönhetően vissza tudtunk kapaszkodni, de végül a Körmend nagyobb rotációs lehetősége és a kintről, valamint benti pozícióból is jól dolgozó légiósai megpecsételték sorsunkat.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés