Sokáig szoros volt, végül simán nyert a Szolnok a Körmend ellen

Továbbra is hibátlan a play offban a listavezető.
 
 

Sokáig szoros volt, végül simán nyert a Szolnok a Körmend ellen

Továbbra is hibátlan a play offban a listavezető.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Sokáig szoros volt, végül simán nyert a Szolnok a Körmend ellen

Továbbra is hibátlan a play offban a listavezető.

A Körmend fáradtan, az Olaj pihentebben, de a betegségéből még nem teljesen felépült Vojvodával kezdte az elődöntőt. Az MTE sokáig jól bírta szusszal, de a végére a fittebb Olaj nyert.

Kendrick Perry az ötödik pontját szerezte a harmadik perc végén, azzal lett 9-9 az állás, az egyenlítés után másodpercekkel Davis és Milosevics kapott páros faultot, a két "gladiátor" ugyanis az addig eltelt időben igen sok figyelmet fordított a másik komfortzónájának felmorzsolására. Ferencz Csaba a második trojkáját lőtte a negyed felénél, majd Ford pörgette be a gyűrűbe a labdát a célterület alól, vezetett az Olaj.

Nagy taps köszöntötte az ötödik perc végén pályára lépő Vojvoda Dávidot, aki vírusfertőzés miatt két negyeddöntőt is kihagyott. Fáradt, de felszabadult és bátor Körmendet jósolt hétfő kora estére Jakab Máté, az Olaj edzői stábjának tagja. A „kisfőnök” nem is tévedett: a Kecskemét elleni ötmeccses negyeddöntő elég sok körmendi energiát égetett el, de ezen a meccsen a teher legkisebb tollpihéje sem nyomhatta a vendégek vállát. Még úgy sem, hogy Davis már az első negyedben beszedett három faultot.

A jelentősen lerövidített séróval elődöntőző Luksa Andricsot Wright vadászta le a gyűrű alatt, meglehetős agresszivitással is párosult a körmendi bátorság és felszabadultság. Ford közelijével héttel ment az Olaj, Browning ziccere után pedig kilenccel. Frissebbnek, pontosabbnak tűnt az Olaj, amelynek természetesen érdekében is állt a pörgős iram fenntartása.

Két és félperces szolnoki kosárcsend a második negyedben, Dragan Alekszics időt is kért- igaz, a góltalanságot a Körmend nem büntette irgalmatlanul, hiszen négy pontot dobott ezen idő alatt. Viszont ez éppen néggyel volt több, mint a szolnoki pontok száma. A negyedik perc is lepörgött Olaj-pont nélkül, levés híján az ötödik, amikor Milosevics tekerte be a gyűrűbe a labdát. Öt pont volt a különbség ekkor. A Perryre fújt sportszerűtlen hiba (2 büntető+ labdabirtoklás) csak egy pontot hozott a körmendi konyhára.

Ferencz bekente harmadik hármasát, de beszedte harmadik személyi hibáját is- ekkor Davis és Fanning is triplás volt már faultok tekintetében, majd Hollins is azzá vált. Milosevics megszerezte tizenegyedik pontját- a szolnoki harmincháromból, ezzel hat ponttal „meglépett” az Olaj. Browning a Gundel legelőzékenyebb pincéreit is meghazudtoló módon szolgálta ki Tóth Ádámot, ekkor lépte át először a különbség a tíz pontot (39-28). A nagyszünetre a differencia tíz egység lett úgy, hogy alighanem negatív rekordot lőtt az Olaj: tizenöt triplakísérletünkből egy sem ért célba.

Csorvási 2+1-e nyitotta a harmadik negyedet, Perry viszont a tizenhatodik szolnoki triplakísérletből már gólt lőtt. Viszont Hollins és Fanning is becsengetett, így gyakorlatilag megfeleződött a tízpontos előny. Andric demoralizáló zsákolásával azonban visszatért a „közte tíz”. Ha csak pillanatokra is, az eladott labdákból lerohant a Körmend, jött a szokásos Ferencz-trojka és 52-51 lett az állás. 60- 55-nél Perry pörkölt be megint egy hármast, mindenesetre jót tett a szolnoki idegeknek.

Hatpontos hazai előny indította a negyedik negyedet, egészen Milosevics újabb duplájáig. Bán Tibor is hintett egy triplát, megint csak három volt közte. Ferencz, Davis, Csorvási és Hollins is 4-4 faultnál járt. Milosevics pedig a tizennyolcadik pontjánál. Hat perccel a vége előtt négyre jött az MTE, majd a Vojvodára fújt technikaiból az egyenlítésért mehetett. Sikertelenül, így lett a 72-72 helyett 74-69, ugyanis Milosevic bevágott egy fontos duplát. Fanning vágta Milóhoz a labdát, hosszas videóbírózás kezdődött, majd megszületett a „semmi” ítélet.

Kovács dobott ziccert egy általa szerzett labdából, hosszú idő után újra 10+-os volt a különbség. 3:22-vel a vége előtt Vojvoda is bedobta a lélekerősítő tripláját, majd hintett rá egy duplát is, 85-69. Kovács Péter hármasával 90-72 lett az utolsó percre, a végeredményt is ő állította be. 92-72 - írta az olajkk.hu.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés