A Szolnok nagyot lépett a döntő felé, kettővel vezet a Körmend előtt

Az Olaj idegenben is megverte Ferenczéket.
 
 

A Szolnok nagyot lépett a döntő felé, kettővel vezet a Körmend előtt

Az Olaj idegenben is megverte Ferenczéket.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

A Szolnok nagyot lépett a döntő felé, kettővel vezet a Körmend előtt

Az Olaj idegenben is megverte Ferenczéket.

Csütörtök este az Egis Körmend a Szolnoki Olaj KK-t látta vendégül az elődöntőbeli párharc második összecsapásán – az elsőn Vojvodáék 92-72-re nyertek. Ferencz triplájával indult a találkozó, a túloldalon pedig Milosevics büntetőből szállította az első pontokat, majd két perccel később triplából is betalált a szerb légiós (6-9). A vasiak is remekül céloztak távolról, az első három kosaruk hárompontosból született.

Ebben a periódusban „Fepu” vette a vállára csapatát, a hátvéd a Körmend 25 pontjából 15-öt szerzett, triplamutatója pedig 4/4 volt. Az Olaj dolgát nehezítette, hogy az első negyed végére Tóth Ádám megszerezte harmadik faultját. Kovács Péteré volt az utolsó szó, ám közelije kimaradt, így 25-22-vel zárult az első felvonás.

6-0-s rohammal folytatta a Körmend (31-22), ám ezt követően a félidőig akadozott a támadógépezet, az Olaj pedig kihasználta a hullámvölgyet. A kilencpontos fór már a hatodik perc közepére elfogyott, Vojvoda és Milosevics is betalált távolról, Ford nevéhez pedig az egyenlítő kosár fűződik (34-34). A nyolcadik perc végére Perry triplája és Vojvoda kettese után öttel ment az Olaj, amikor következett Constantinides időkérése (36-41). A megbeszélés alatt keményen leteremtette játékosait a körmendi edző, ám ennek nem lett meg az eredménye, Ferenczéknek nem ment a pontszerzés, így pedig a félidőre kilenc lett közte.

Hollins kihagyott középtávolijával indult a második félidő, az Olaj pedig zsinórban három triplával nyitott, Andric, Milosevics és Perry is elsüllyesztett egyet (38-54). A Körmendnél Ferenczen kívül a többiek nem igazán érezték a hármasokat, Davis ebben a periódusban 1/6-tal állt, míg Fanning 1/4-gyel.

A hazaiak igyekeztek faragni a hátrányból, ám egészen a negyed utolsó fél percéig nem sikerült tízen belülre nézniük, pedig erre Fanningnek és Hortinak is megvolt az esélye. A harmadik felvonás végén Fanning büntetőivel alakult ki a közte kilenc, így 56-65-nél jött el az utolsó etap.

Ez jól indult a Körmend szempontjából, hosszú idő után újra hárompontosoknak örülhetett a közönség, Fanning és Hollins is jól célzott, majd Horti egyik büntetője talált utat a gyűrűbe, így 7-0-s rohammal nyitottak a hazaiak (63-65). Az előnyt azonban nem engedte ki a kezéből az Olaj, pedig három perccel a vége előtt Davis kétpontosával is egy kosárnyira voltak a hazaiak (69-71).

Ekkor jött Andric és Perry két közelije, a 69-75 pedig túl nagy előnynek bizonyult már ahhoz, hogy visszajöjjön a Körmend. Igaz erre az utolsó támadásnál még megvolt az esély, a „faultcsatát” követően Perryre fújtak rá a sporik egy támadót, így 77-80-nál a Körmend egyenlíthetett volna, de Ferencz triplája nem ment be kiszorított helyzetből. A Szolnok győzött, így vasárnap hazai pályán lezárhatja a párharcot.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés