Eldőlt, hol folytatja Guzmics Richárd

A válogatott védő az NB I-es ajánlatairól, valamint Leekens kapitányról is nyilatkozott a Rangadónak.
 
 

Eldőlt, hol folytatja Guzmics Richárd

A válogatott védő az NB I-es ajánlatairól, valamint Leekens kapitányról is nyilatkozott a Rangadónak.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Eldőlt, hol folytatja Guzmics Richárd

A válogatott védő az NB I-es ajánlatairól, valamint Leekens kapitányról is nyilatkozott a Rangadónak.

Az előző szezont a kínai élvonalban szereplő Jenpien Funde csapatánál töltötte a magyar válogatott alapembere, Guzmics Richárd, akinek az idény végén lejárt a szerződése a klubbal. A 30 éves belső védőt az ősz folyamán az olasz Pescara és az angol Nottinghammel is szóba hozták, ám a Rangadónak adott exkluzív interjújában elárulta, további egy évig a Jenpien játékosa marad, mellyel a tavalyi kiesés után egyértelműen a feljutás a cél.

- A klub vezetői az évad közepén már leültek tárgyalni velem a jövőről. Akkor nagyon korrekt ajánlatot kaptam a részükről, amire szóban elköteleztem magam - kezdte Guzmics Richárd. - A szezon végén, a hazautazásom előtt ismét szóba került a szerződésem a vezetők részéről, és én, tartva a szóbeli egyezséget, döntöttem a maradás mellett. A klub és a csapat részéről is folyamatosan éreztem a szezon alatt, hogy számítanak rám és bíznak bennem, ami számomra nagyon fontos. Sajnos nem sikerült a célt elérni, de az új keret kialakításának terveiből látható, hogy a terv egyértelműnek tűnik, ami nem más, mint visszajutás.

- A sajtóban több híresztelés is megjelent: tényleg voltak más ajánlatai is? Az NB I-ből is kapott megkeresést?

- Az ősz folyamán már több megkeresésem is volt, de a kinti lehetőségeket és a szóbeli egyezséghez tartva magam, nem változtattam meg a döntésemet, annak ellenére, hogy módom nyílt volna a váltásra. Az magyar első osztályból is kaptam ajánlatot, de ahogy az előbb már elmondtam, maradtam a döntésem mellett. A téli szünetben hazai és vidéki Haladás-meccsen is voltam, és meglátogattam Krakkóban a volt csapatomat. Találkozva a volt csapattársakkal, vezetőkkel, szurkolókkal, mindkét helyen éreztem, hogy visszavárnak, ami nagyon jó érzéssel töltött el. A terveimet illetően szeretnék még a következő években is külföldön játszani, amennyiben lehetőségem lesz, de ez még a jövő, amiért sokat kell dolgoznom.

- Milyen céllal vágnak neki a következő idénynek a Jenpiennel?

- Azt hiszem, más cél nem is lehet, és látva az igazolási terveket, egyértelműen a visszakerülést jelölték meg a klub vezetői. Ismerve a kinti bajnokságot és az erőviszonyokat, jelentős kihívás lesz, ugyanis a feljutásra több, neves játékosokat felvonultató csapat aspirál. Ettől függetlenül számomra a legfontosabb a jó játékom, és a sérülésmentesség mellett, hogy a csapat eredményesen szerepeljen a bajnokságban, és a végelszámolásnál ott legyünk a feljutók között.

Azt, hogy a válogatott kulcsembereként mennyire lepte meg Bernd Storck távozása, találkozott-e már Georges Leekensszel és mit vár a válogatottól, az interjú folytatásában, ide kattintva olvashatja el.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés