Savaria Történelmi Karnevál bora 2018 

Ez a bort ki ne hagyd, ha a Savaria Karneválkor a Borok utcában jársz!

A sajtóasztalnál mi is belekotnyeleskedtünk a szavazásba. De hozzuk a hivatalos végeredményeket is.
 
 

Ez a bort ki ne hagyd, ha a Savaria Karneválkor a Borok utcában jársz!

A sajtóasztalnál mi is belekotnyeleskedtünk a szavazásba. De hozzuk a hivatalos végeredményeket is.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Ez a bort ki ne hagyd, ha a Savaria Karneválkor a Borok utcában jársz!

A sajtóasztalnál mi is belekotnyeleskedtünk a szavazásba. De hozzuk a hivatalos végeredményeket is.

Az este híre, hogy délután a szombathelyi Tóvendéglőben a szakmai zsűri és a média (külön körasztalos ülésben) megválasztotta a 19. Savaria Történelmi Karnevál borát. A versenyre egyébként több mint 30 pincészet nevezett, és a Karnevál bora mellett több kategóriában ( vörös és fehér) is győztest hirdettek.

A címért idén 47 fehérbor, 29 vörös és 11 rosé versengett

A kínálatban a szokásokhoz híven szinte valamennyi magyar borvidék szerepelt: a Tolnai, Egri, Soproni, Dél-Balatoni, a Balatonfüred-Csopaki, Zalai, Villány-Siklósi, Csongrádi, Balaton-felvidéki és a Szekszárdi is.

A borkóstolókat Grünwald Stefánia, a versenyt szervező Savaria Turizmus Nonprofit Kft. ügyvezetője köszöntötte, a szakmai bírálat szempontjait Stefanics Kornél ismertette, az ő irányítása alatt, három bizottságban zajlott a kóstolás. A lebonyolításban a Kőszegi Borbarát Hölgyek Egyesülete segédkezett, a verseny tisztáságát Dr. Molnár Balázs Közjegyzői Irodája felügyelte. A bíráló bizottság tagjai Szládovics László, Pásti Mária, Palotás József, Böröcz Tamás, Baráth Sándor, Schützenhoffer Gergely, Laki Balázs, Hódi Imelda, Horváth Gábor, Wawrzsák László, Polgár Zita, Tömő Szabolcs, Dr. Árva Pál, Tarsoly Róbert, Jagodics Attila voltak.

Késő délután aztán jöhettünk mi, a szakmai zsűri mellett ugyanis a sajtó is pohárhoz jutott

Öten kóstolgattunk, a többiek orrukkal segédkeztek a bírálatban, ugyanis pechjükre ők autóval érkeztek. Mi média a profi borbírák 10 legjobbjának ítélt nedűjét ízlelgettük végig, abból választhattunk egy legjobbat.

Egy ízletes fehérrel nyitottunk, aztán már szinte csak vöröseket kaptunk a poharunkba. Zárásként azért egy mézédes olaszrizlinggel is barátkoztunk. Nekünk nem jött be, mármint ez a szörpízű fehér, ellenben első kóstolásra beleszerettünk a hármas rajtszámú vörös cuveébe, amit később, kisebb médiaharc után, a sajtó borának is megválasztottunk. Az asztaltársaságunkból ketten (hárommal ellentétben) ugyanis a 25. rajtszámú vöröst ítélték a legjobbnak, amiről egyenlőre többet nem is tudunk. Csak azt, hogy mi kevésbé testesnek, egyívásúbb vörösnek ítéltük, de kétségtelenül a legjobbak között szerepelt ez a bor is. (Holnapra kiderítjük a nevét és fajtáját - kattintsatok vissza!)

Akkor lepődtünk meg igazán, amikor kiderült, a hivatásos borbírák is ugyanazt a bort hozták ki győztesnek! Mármint a Hármast! Úgyhogy hallgassatok csak ránk, a Nyugat.hu ajánlásával ezt a bort a Karnevál idején ki ne hagyjátok:

SAVARIA KARNEVÁL BORA 2018:
Cseri Pincészet- Pannonhalmi legenda - Merlot, Cabernet Franc- 2015. (Nevezte: Gastro Cuvée Kft)

A fehérboros túlkínálatban egyébként - hallhattuk a bírálatban később - nagyon egységes, jó minőségű vörösborokat neveztek idén. A nyertes bor, illatában buja, behízelgő, északi típusú – szép savakkal, jól iható. Soha rosszabb évjáratot!

További nyertesek:

LEGJOBB VÖRÖSBOR:
Ostoros Pince: Soltész Egri kékfrankos 2015

LEGJOBB FEHÉRBOR:
Szászi Birtok – Szászi Endre- Badacsonyi Rózsakő 2017. (nevezte: HADZ Gastro Kft.)

Vinum Pressum (sajtó bora):
Cseri Pincészet- Pannonhalmi legenda - Merlot, Cabernet Franc- 2015.

A borokat augusztus 23-26 között kóstolhatjátok majd a Borok utcájában, a díjak átadása augusztus 24-én 16.00 órától lesz a Borok Utcája színpadán.
 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés