Ez meg mi ez?

Ezt nyírták bele a kőszegi várárokba. Valaha szuper játszótér volt itt.
 
 

Ez meg mi ez?

Ezt nyírták bele a kőszegi várárokba. Valaha szuper játszótér volt itt.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Ez meg mi ez?

Ezt nyírták bele a kőszegi várárokba. Valaha szuper játszótér volt itt.

Gazos, elhanyagolt és játékok nélküli az egykori kőszegi várjátszótér - erre akarja felhívni a figyelmet az Összefogás Kőszegért Egyesület. A civil szervezet 2005-ben vállalt védnökséget ezért a játszótérrért, ami Magyarországon egyedülálló módon egy közékor vár mellett, az árokban alakítottak ki. Akkor 5 éven át gondozták is a teret. Feltöltötték a homokozót friss homokkal, lefestették a játékokat és nyírták a füvet is.

Idő közben a játékok a karban tartások ellenére elöregedtek, az új szabályozások miatt már nem feleltek meg az előírásoknak. Ezért elbontották azokat, ám újak a helyükre nem kerültek.

Azóta kutyafuttatóként használják a területet a kőszegiek, pedig keresve sem lehetne jobb helyet találni a gyerekeknek. Egyrészt a történelmi helyszín, másrészt pedig az árok nyújtotta biztonság, ami miatt a gyerkőcök nyugodtan játszhatnak, hiszen nem tudtak kifutni az autól elé.

Most leginkább a gaz veri fel. Az Összefogás Kőszegért Egyesület pedig fűnyíróval írta bele a gazba, hogy MI EZ?

A civil szervezet ezzel arra akarja felhívni a figyelmet, hogy a terület el van hagyagolva és jobb sorsra érdemes. Azzal az ötlettel álltak elő, hogy a középkori tematikának megfelelően lehetének itt akár gyerekjátékok. Ezzel új lendületet kaphatna a terület. Arról nem is beszélve, hogy az így látványak sem utolsó tér, akár számos városi rendezvénynek szolgálhatna gyerekhelyszínként.

A felhívást megtették a polgármester felé is, most azt várják, hogy a városvezetés miként áll hozzá a felvetéshez.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés