Bemutatkoztak az MSZP, a DK és a Párbeszéd közös Vas megyei képviselőjelöltjei

Várják a többi demokratikus pártot is az összefogáshoz és a Fidesz leváltásához.
 
 

Bemutatkoztak az MSZP, a DK és a Párbeszéd közös Vas megyei képviselőjelöltjei

Várják a többi demokratikus pártot is az összefogáshoz és a Fidesz leváltásához.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Bemutatkoztak az MSZP, a DK és a Párbeszéd közös Vas megyei képviselőjelöltjei

Várják a többi demokratikus pártot is az összefogáshoz és a Fidesz leváltásához.

Még karácsony előtt számoltunk be arról, hogy az MSZP és a DK megállapodott az egyéni választókerületek elosztásában, és kiderólt, nem is tévedtünk, Vas megye 1-es és 2-es választókerületében a szocialisták, a 3-asban a DK jelöltjét támogatják közösen, az összefogáshoz csatlakozott Párbeszéddel együtt. Mintegy másfél hete aztán írtunk az MSZP jelöltjeiről, de azt is hozzátettük, hogy vannak még kérdéses helyek.

Most viszont már megvan a megállapodás, és szerda délután be is mutatták a jelölteket:

1. választókerület (Szombathely): dr. Nemény András

2. választókerület (Sárvár): dr. Horváth Attila

3. választókerület (Körmend): Balogh Tibor

A jelölteket Ipkovich György városi képviselő, volt országgyűlési képviselő és volt polgármester mutatta be, aki elmondta, várják a többi demokratikus pártot is az összefogásba, mert minél kevesebb ellenzéki jelölt indul a választókerületekben, annál nagyobb az esély a Fidesz leváltására.

Balogh Tibor: A járhatatlan utakat fel kell újítani

Balogh Tibor elmondta, ő még újonc a politikában, de erős a kötődése a választókerületéhez, ahol 127 település van, köztük rengeteg kistelepülés. Célja, hogy a települések megtarthassák önállóságukat, hiszen a Fidesz el akarja törölni 5000 fő alatt az önkormányzatiságot. Hozzátette, a települések közötti utakat rendbe kell tenni, jelenleg járhatatlanok.

Szeretne minden utcában lenne járda, és igazi rezsitámogatásként tűzifát kapnának a lakók, hiszen már emberek fagytak meg, mert nem volt tüzelőjük. A falvakba ingyenes internetet is szeretne, és méltó orvosi ellátást a megyei kórházban.

Horváth Attila: Élhető, normális, mosolygósabb országot

Horváth Attila elmondta, hogy Fehér László celldömölki és Szabó József répcelaki polgármesterek kifejezett kérésére vállalta a jelöltséget. Kijelentette, nincs további négy év Orbán Viktor uralkodására, élhető, normális, mosolygósabb országot szeretne. Elegük van abból, hogy nincs pénz tűzifára, miközben Mészáros Lőrinc luxusgéppel repked, hogy nincs pénz az egészségügyre, miközben Habony Árpád a sokadik koktélját keverteti Ibizán, a filmügyi biztos felesége pedig a Maldiv-szigetelről panaszkodik fürdőruhában.

Abból is, hogy ha egy pedagógus el meri mondani a véleményét, akkor a Fidesz bértollnokai azonnal darabokra szedik és rágalmazzák. A félelem beszívódik az emberekbe, miközben elég, ha Mészáros Lőrinc ránéz valamire és máris az övé. Kijelentette, össze kell fogni, és el akarják végezni azt a munkát, ami a jelenlegi állapotok megszüntetéséhez kell.

Nemény András: Nem kastélyt, hanem az odavezető utakat újítanánk fel 1,2 milliárdból

Nemény András elmondta, hogy 42 éves, két lánya van, közelről látja az alapfokú és a középfokú oktatás helyzetét is. Volt már országgyűlési képviselő, városvezető frakció vezetője, most egy ellenzéki frakciót vezet a szombathelyi közgyűlésben. Mint mondta, a jelöltségüket támogató pártoknak nagyon hasonlóak a programjai, minimális köztük az eltérés, szeretnék rendezni az egészségügy helyzetét, a bérekkel együtt, mert egy egész generációnyi orvos és ápoló hiányzik. Túlterheltek a kórházi dolgozók, aminek látszanak a következményei - mondta.

Hangsúlyozta, a Fidesz képtelen a modern oktatást megvalósítani, avítt, begyöpösödött rendszert építettek ki, ami képtelen átadni a szükséges tudást a gyerekeknek. Olyan Szombathelyt szeretne, ahol a város minden része élhető, modern. Jó minőségű parkolókat, utakat, játszótereket szeretne, és azt is, hogy biztosan elvigyék a szemetet.

Azt is, hogy a rendelkezésre álló erőforrások elköltése találkozzon a lakosság igényeivel, biztos, hogy ők nem kastélyt újítanának fel 1,2 milliárd forintból, hanem az odavezető utakat. Kijelentette, rosszul előkészített, ostoba beruházásokat indít a Fidesz, miközben látszik, hogy nincs lobbierejük. Ő is megjegyezte, hogy a kisebb településeknek meg kell őrizniük az önkormányzatisághoz való jogot, jelenleg ugyanis kézből fizetik őket, kegyet gyakorolva, hogy aztán az országgyűlési képviselő elmehessen szalagot vágni.

Nem csak állni kell az emelvényen, meg is kell azt ácsolni

Szombathely észt testvérvárosában szerzett tapasztalatai alapján elmesélte, hogy ott a képviselő szerves része a városrésznek, nem külön el a lakóktól, nem csak beszélnek az emberek szolgálatról, hanem meg is teszik azt. És ott ez a természetes állapot, és ezt szeretné itthon is. Nem csak állni kell az emelvényen, hanem meg is kell azt ácsolni, és műsorokat kell rá szervezni - fejezte be.

A bemutatkozások végén megkértük a jelölteket, kommentálják, hogy két napja a kormánypárti sajtó egymásra hivatkozva írja, hogy az előzetesben lévő Czeglédy Csabát akarja az MSZP indítani Szombathelyen. Ipkovich György azt mondta, éppen most mutatták be a jelöltjeiket, hozzátette, a kormánypárti sajtó amúgy is azt ír, amit akar.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés