A Fidesz biztosra akar menni, Vas megyében a jól bevált, ismert neveket indítja jövőre

Vasban nincs változás, de sok helyen van. A végső szót Orbán Viktor mondja ki.
 
 

A Fidesz biztosra akar menni, Vas megyében a jól bevált, ismert neveket indítja jövőre

Vasban nincs változás, de sok helyen van. A végső szót Orbán Viktor mondja ki.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

A Fidesz biztosra akar menni, Vas megyében a jól bevált, ismert neveket indítja jövőre

Vasban nincs változás, de sok helyen van. A végső szót Orbán Viktor mondja ki.
Tulajdonképpen már régóta tudhatjuk, kik lesznek a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltjei jövőre. A kormánypárt semmit sem akar a véletlenre bízni, a jelöltek már jó ideje építik magukat, szerepelnek, leginkább, persze, a kormánypárti médiában. És miközben a párt vezérkara szinte teljesen lecserélődött az elmúlt években, vidéken azért maradtak a régi emberek. Így nem kell csodálkozni, ha a 168 óra birtokába került listán a jelenlegi országgyűlési képviselők neve szerepel.

Vagyis,

1. választókerület - Hende Csaba

2. választókerület - Ágh Péter

3. választókerület - V. Németh Zsolt

A végső szót, persze Orbán Viktor mondja ki, várhatóan egy-két héten belül, és a döntésnél figyelembe veszi a saját célra készült közvélemény-kutatások eredményeit és a személyes viszonyokat is.

Nem mindenhol marad a régi jelölt

Az Index összeszedte a legérdekesebb indulókat. A fővárosban:

Gulyás Gergely frakcióvezető, ahogy korábban jelezte, a XII. kerületben indul Fónagy János helyett.

Németh Szilárd alelnök a 2014-es vereség ellenére újra megpróbálhatja megnyerni Csepelt.

Zuglóban Jelen Tamás, a korábbi XI. kerületi alpolgármester száll harcba. Ez azt jelenti, hogy nem indul a 2014-ben vesztes Papcsák Ferenc, aki megmarad a jegybanki megbízatásánál.

Erzsébetvárosban nem kap újra esélyt Rónaszékiné Keresztes Monika, aki 2014-ben ötszáz szavazattal kikapott a várhatóan jövőre is induló DK-s Oláh Lajostól. Rónaszékiné helyett Bajkai István lesz a jelölt, aki a rendrakás ígéretével került ugyanis a helyi pártszervezet élére. Bajkai korábban azzal került a hírekbe, hogy jogi ügyekben ő képviselte Orbán Ráhelt, közben pedig még milliárdos állami megbízásokra is szert tett ügyvédi irodájával – írta a lap. Bajkai egyes ügyekben Orbán Viktor jogi képviseletét is ellátja, erre utal legalábbis, hogy az Indexnek is küldött már helyreigazítási kérelmet erre hivatkozva.

Angyalföldön Harrach Tamást jelöli a Fidesz–KDNP, aki jelenleg kerületi önkormányzati képviselő, és egyúttal Harrach Péter KDNP-frakcióvezető fia. A hagyományos baloldali bázisban 2014-ben simán nyert az MSZP-s Hiszékeny Dezső.

Kőbányán újra esélyt kap György István egykori főpolgármester-helyettes, a budapesti kormányhivatal vezetője annak ellenére, hogy 2014-ben nem tudta hozni a körzetet.

Óbudán, a budapesti 10-es választókerületben szintén újra próbálkozhat Menczer Erzsébet, aki 2014-ben kikapott.

Pesterzsébeten újra próbálkozhat Földesi Gyula, aki 2014-ben Hiller Istvántól kapott ki.

Újpesten Zsigmond Barna Pál alpolgármester lesz a jelölt várhatóan, ő az elmúlt hat évben Magyarország csíkszeredai főkonzulja volt.

Józsefvárosban, pontosabban a VIII-IX. kerületi körzetben Kocsis Máté kap lehetőséget. Mindez azt jelenti, hogy győzelme esetén Kocsis otthagyja a polgármesteri munkát.

És vidéken:

Vácon jövőre már a szintén KDNP-s Rétvári Bence indul, míg az itt korábban induló Harrach Péter csak a listán kaphat helyet.

Miskolcon, a Borsod megyei 2-es választókerületben Orbán cserélt, így most Hubay György miskolci fideszes önkormányzati képviselő indulhat, míg az 1-es körzetben Csöbör Katalin újrázhat.

Veszprémben Ovádi Péter, a választókerület Fidesz-elnöke indul. Itt nyerte az időközit magabiztosan Kész Zoltán.

Tapolcán viszont nem lesz csere, a jobbikos győzelem ellenére ismét Fenyvesi Zoltán próbálkozhat.

Orosházán az ellenzék által sokat támadott Simonka György indulhat újra.

Tiszaújvárosban viszont nem kap újabb lehetőséget a Voldemortként elhíresült Mengyi Roland. Itt Koncz Ferenc szerencsi polgármester száll ringbe.

Nyíregyházán Szabó Tünde sportért felelős államtitkár kap lehetőséget, pedig 2014-ben fideszes nyert itt. Nem tudni, Petneházy Attila milyen más pozíciót kap.

Orbán Viktor, Semjén Zsolt és Rogán Antal miniszter nem indul egyéniben, Lázár János pedig ismét Hódmezővásárhelyen, míg Kósa Lajos Debrecenben indul. A budapesti 1-es belvárosi körzetben, illetve a szegedi 1-es körzetben egyelőre kérdéses, kit indít a Fidesz.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés