A vasi fotográfus szupermodellé tette imádott nagymamáját

A fotósorozat a Szombathelyi Képtár teraszán készült.
 
 

A vasi fotográfus szupermodellé tette imádott nagymamáját

A fotósorozat a Szombathelyi Képtár teraszán készült.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

A vasi fotográfus szupermodellé tette imádott nagymamáját

A fotósorozat a Szombathelyi Képtár teraszán készült.

Zergi Borbála, divat- és esküvőfotós körökben ismert helyi arc. Kollégánk is volt korábban, de sosem titkolta, hogy a portré- és a divatfotózás sokkal közelebb áll hozzá bármi másnál. Nemrég közös kiállítása nyílt a Weöres Sándor Színházban Szigeti Vanda divattervezővel és Bonyhádi Károly garfikusművésszel közösen.

Már akkor feltűnt, hogy Bori nemcsak a húszéves fiatal lányokat fotózza, nála ahogy sok más klisé, a kor sem számít. Nagymamájáról készült fotói már ott sikert arattak, de jó tudni, hogy nem egyszeri alkalomról volt szó, aki követi Borit közösségi média-szerte, tudja, hogy rendszeresen fotózza. Legutóbb a Facebookon találkoztunk össze Zergi Mamával, innen át is adjuk a szót az unokának:

„Az én nagymamám egy igazi, klasszikus nagymama. Hosszú haját befonva, feltűzve hordja. Egy kis parasztházban lakik a nagypapámmal, csengőket gyűjt, híradót néz, és időnként rádob egy hasáb fát a sparheltre, miközben szidja a rendszert. ”

„Minden nyáron megesküszik, hogy soha többé nem lesz kiskert. Aztán mégis üleltnek a nagyapámmal egy kis cukorborsót, egy kis uborkát, egy kis hagymát, cukkinit, tököt, meg még sorolhatnám... ”

„Az én nagymamám egy igazi pesti nő, amolyan "naccsaszony". Szereti a szép ruhákat, az ékszereket, a jó könyveket. Régi parfümöket, bundákat, nejlon harisnyákat mutat nekem, kézzel hímzett zsebkendőket ad ajándékba, és kristálypohárból issza az ásványvizet. ”

„Finom, pici kezei most már érdesek, a gyűrűit kimunkált ékszerdobozban tartja. A haját már magának vágja. Három unokája van, a bátyám, az öcsém, és én. ”

„Az én nagymamám mindent megért. Megérti, ha a kisunokája füstfelhőben szeretné lefotózni. Megérti, ha a kisunokája néha furcsa képeket készít, melleket fotóz, virágokat dugdos harisnyákba, meg még ki is állítja ezeket. Sőt, el is jön megnézni. ”

„Megérti, ha az unokája és a barátnője pompomos pulóvert ad rá, vagy egy menő napszemüveget. Sőt, még élvezi is. Az én nagymamám egy csendes, szerény, törékeny alkat, meg közben egy kibaszott stílusikon is! ”

A fotózás mindig csapatmunka, melyen most Zergi Bori mellett Szigeti Vanda (ruhák) és Tóth Szandra (fodrász) vett részt.

[
 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés