Elállt az eső a Kossuth téren, a tüntetés kemény magja maradt

A Mi vagyunk a többség csoport harmadjára tüntet a Kossuth téren.
 
 

Elállt az eső a Kossuth téren, a tüntetés kemény magja maradt

A Mi vagyunk a többség csoport harmadjára tüntet a Kossuth téren.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Elállt az eső a Kossuth téren, a tüntetés kemény magja maradt

A Mi vagyunk a többség csoport harmadjára tüntet a Kossuth téren.

20:15 Új tüntetés?

Folyamatosan szállingóznak az emberek a térről, a skandálás is alábbhagyott, csak az első sorokban próbálkoznak vele néha. Közben hangosbeszélővel Fél kilenc utánra a Vértanúk terére bejelentett tüntetésre hívják az embereket.


19:45 Rendőrsorfal kontra tüntetők

A szokásos patthelyzet alakult ki a rendőrsorfal előtt: görögtüzet égetnek, Himnuszt énekelnek, néha új választást követelnek. A legnépszerűbb rigmus most is az Orbán takarodj.

A szervezők hangosbeszélővel járják a tömeget, bejelentették, hogy a tüntetésnek hivatalosan vége.


19:35 Jönnek a rendőrök

A visszatérő tüntetők a Parlament épülete elé vonultak, pár százan lehetnek. Eddig csak néhány rendőr állt a lépcsőkön, de most újabb csapatokat vonultattak fel, akik elállják a lépcsőket az első sorokban levők elől.


19:25 Ennyi volt a jégeső

Sokan a téren maradtak, jó a hangulat, nemsokára kiderül, mi lesz most.

A tüntetést nem lehet folytatni - mondják be a szervezők, mindenkit újra arra kérnek, hogy induljanak haza. Nem megyünk haza - skandálja a kemény mag, akik ott maradtak a Kossuth téren, vagy időközben visszajöttek, miután elvonult a vihar.

A színpadon nincs több beszéd, de a tömeg nagyon lelkes. A Parlament lépcsőjénél skandálják a szokásos rigmusokat, izzik a hangulat.


19:10 Lecsapott a jégeső a Kossuth térre

Óriási zivatar zúdul a tüntetőkre, hullik a jég, az emberek vagy menekülnek, akinek van esernyője, az az alá bújik.


Gulyás Balázs, az egyik szervező a beszédében kiállt az örmény tüntetők mellett, akik megbuktatták az ottani kormányt, és az ellenzéket juttatták hatalomra.

Lukácsi Katalin volt KDNP-s politikus szerint ez a rendszer „az Úr Jézust is nemzetbiztonsági kockázatnak” nevezné.

Gyetvai Viktor, a Független Diákparlament aktivistája azt mondta, amit Orbán Viktor és kormánya művel Magyarországon, nem egy valódi demokrácia, hanem egy személy hatalmi önkénye, társadalmi csoportok szándékos leszakítása, az emberek becsapása, feudalizmus, hogy a saját zsebüket tömhessék. Azt mondta, ennek véget kell vetni úgy, hogy az ellenzék egy tömbbe szerveződik.

Az MTI volt munkatársa, a romnet.hu főszerkesztője, Hidvéghi B. Attila kijelentette,a közmédia jogszerűtlen, elfogult és egyoldalú működését meg kell állítani. Arra biztatva az embereket, hogy tömegesen tiltakozzanak a közmédiáról szóló petícióval és levelekkel.


18: 05 Füttyszó és tüntetés 3.0: egy hétköznap, egyelőre szellősen


Ahogy korábban mi is hírt adtunk róla, ma több különböző csoport is tüntet az Orbán-rendszer ellen. Az elmúlt hetek két nagy tüntetését szervező „Mi vagyunk a többség ”csoport 18 órakor kezdi tiltakozását a Kossuth téren. Nem lesz vonulás, a beszédek is a Kossuth tér közepén lévő színpadról hangoznak majd el (18 óra 15-től).

A szervezők részéről felszólal majd:
Gulyás Balázs, aktivista
Gyetvai Viktor, diáktüntető
Homonnay Gergely, író, újságíró, tanár

A tüntetésre Parti Nagy Lajos Kossuth-díjas író videóüzenetet küld, Galkó Balázs színművész verset mond.

Hat után nem sokkal azt jelentették be, hogy a tüntetés csúszik, mert még sokan úton vannak, de már 10 ezren ott vannak.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés