Hazaengedték Gyárfás Tamást, házi őrizetéről pénteken dönt a bíróság

Az úszószövetség volt elnökét emberölésre való felbujtással gyanúsítják.
 
 

Hazaengedték Gyárfás Tamást, házi őrizetéről pénteken dönt a bíróság

Az úszószövetség volt elnökét emberölésre való felbujtással gyanúsítják.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Hazaengedték Gyárfás Tamást, házi őrizetéről pénteken dönt a bíróság

Az úszószövetség volt elnökét emberölésre való felbujtással gyanúsítják.

Dr. Ibolya Tibor fővárosi főügyész csütörtök kora délután Fejlemények Fenyő-ügyben című közleménye

"A nyomozó hatóság az ügyben Gy. Tamást felbujtóként, előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki gyanúsítottként, majd az őrizetbe vételéről döntött. A terhelt a gyanúsítás, valamint a bűnügyi őrizet elrendelése ellen is panaszt jelentett be.

A Fővárosi Főügyészség a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján megállapította, hogy a gyanúsított terhére rótt bűncselekmény megalapozott gyanúja egyértelműen fennáll, és kihallgatásakor a bűnügyi őrizetbe vétel törvényi feltételei is megállapíthatóak voltak, ezért a gyanúsítotti kihallgatás, valamint őrizetbe vétel törvényes és megalapozott volt. A főügyészség ezért a panaszokat elutasította.

A Fővárosi Főügyészség a rendelkezésre álló adatokat megvizsgálva megállapította, hogy a terhelttel szemben személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedés elrendelése szükséges és indokolt. A legsúlyosabb kényszerintézkedés, nevezetesen az előzetes letartóztatás helyett azonban

a főügyészség a gyanúsított házi őrizetének elrendelésére tesz indítványt,

nyomkövető technikai eszköz alkalmazása mellett.

A főügyészség álláspontja szerint ugyanis különösen a gyanúsított személyi körülményeire, eddigi életvezetésére, valamint arra is, hogy a nyomozó hatósággal együttműködő magatartást tanúsított, az előzetes letartóztatással elérni kívánt célok ezzel az enyhébb kényszerintézkedéssel is biztosíthatók.

A Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája a kényszerintézkedés elrendelésének kérdésében a holnapi napon hoz döntést.

A büntetőeljárási szabályok alapján, amennyiben az ügyészség nem előzetes letartóztatásra, hanem a gyanúsított házi őrizetének elrendelésére tesz indítványt, úgy az őrizetbe vételt meg kell szüntetni. Ennek megfelelően a Fővárosi Főügyészség

a gyanúsított őrizetbe vételét megszünteti, és a szabadítása iránt haladéktalanul intézkedik, egyúttal a terheltet a holnapi ülésen való kötelező megjelenésre idézi.

A fenti ügyben a nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda teljesíti."

Gyárfás Tamás médiavállalkozót, az úszószövetéség volt elnökét, volt sportújságírót kedden vették őrizetbe, Fenyő János húsz évvel ezelőtti meggyilkolásának ügyében felbujtással vádolják. Gyárfás szerdán részletes vallomást tett, de tagadta bűnösségét.

Kovács Lajos, a döglött ügyek osztályának egykori vezetője tegnap kijelentette, várható, hogy több embert is meggyanúsítanak az ügyben, és arra célzott, hogy Gyárfás feltételezett tettestársa vádalkut kötött az ügyészséggel, innen származnak az új információk.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés