Mészáros Lőrinc csapata, az eszéki NK Osijek avatja az új szombathelyi stadiont?

Pedig a Lazio, a Hertha és a Dinamo Zagreb is szóba került.
 
 

Mészáros Lőrinc csapata, az eszéki NK Osijek avatja az új szombathelyi stadiont?

Pedig a Lazio, a Hertha és a Dinamo Zagreb is szóba került.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Mészáros Lőrinc csapata, az eszéki NK Osijek avatja az új szombathelyi stadiont?

Pedig a Lazio, a Hertha és a Dinamo Zagreb is szóba került.

Két napja, október 13-án, pénteken írtuk a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Kft, közleménye alapján, hogy november 8-án adják át az új szombathelyi sportkomplexumot. Nekünk is feltűnt, hogy a közleményben nem szerepelt pontos időpont és program, így az sem, hogy kivel játssza majd a Haladás az ünnepi meccset.

Balassa Péter, szombathelyi városi képviselő (Jobbik), a Haladás egykori játékosa és csapatkapitánya blogbejegyzése szerint utánanézett a részleteknek. Mint írja, azzal, hogy jegyvásárlásra buzdítják a szombathelyieket, illett volna közölni a programot, és azt is, hogy melyik csapatot látják vendégül elsőként az új stadionban.

A magyar állam egymilliárdot tolt az eszéki csapatba

Némi nyomozás után arra az eredményre jutott, hogy a a horvát bajnokság negyedik helyén álló, eszéki érkezik eszéki NK Osijek lesz a kiválasztott. Ami egyébként Mészáros Lőrinc, a magyar állami közbeszerzési pályázatok zseniális szereplőjének tulajdonában van 2016 eleje óta.

Balassa azt is írja, hogy városi legendák szerint korábban szóba került, hogy a Lazio, a Hertha vagy a Dinamo Zagreb érkezik, utóbbi a hírek szerint ingyen is vállalta volna a nyitómeccset. De végül az Eszék lett a befutó. Megjegyzi, kétségtelen, az előbbi klubok szombathelyi vendégjátéka nagyobb rangot adott volna az első meccsnek.

Az Eszék egyébként Mészáros Lőrinc kezei között hatalmas fejlődésen ment át, egy év alatt 65 százalékkal növelte bevételeit, ehhez a magyar kormány közel egymilliárd forintos támogatása is hozzájárult. A csapatvásárláskor abban is megállapodtak, hogy Mészárosék két stadiont is építenek Eszéken, egy 3500 fő befogadóképességűt az NK Osijek akadémiájának, és egy nagyobbat, 12 ezer főst a felnőtt csapatnak.

Balassa azt is írja, hogy a közleményben nem szerepel ugyan, de október végén lesz a megnyitó főpróbája. Ezen a Haladás öregfiúk mellett a magyar válogatott veteránjai próbálhatják ki az új pályát, mellettük a képviselők és szurkolók csapatai vesznek részt a minitornán. Megjegyzi, hogy a Haladás egykori csapatkapitányaként megkapta a meghívó, de kérdéses, hogy játszhat-e, ugyanis a stadionépítő cég ügyvezetője a hivatalos megnyitóig kitiltotta a stadionból.

Mészáros Lőrinc Szombathelyen

A felcsúti polgármester, gazdasági fenomén vállalkozásai jó két éve vannak jelen Szombathelyen. A ő cége újította fel a püspöki palotát, egy szombathelyi vállalkozással konzorciumban építik át a Berzsenyi teret és környékét. Az övé a Vas Népe anyacége, a PLT, amiből két hónap alatt félmilliárdos nyeresége volt.

További kapcsolat, hogy Mészáros Lőrinc lánya, Ágnes nemrégen ment hozzá feleségül a Haladás VSE elnökéhez, Homlok Zsolthoz.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés