Halált okozó testi sértésért 7 év börtönre ítélték a fertőendrédi anyát

Nemcsak a bűncselekmény megrázó, de az anya személyisége is.
 
 

Halált okozó testi sértésért 7 év börtönre ítélték a fertőendrédi anyát

Nemcsak a bűncselekmény megrázó, de az anya személyisége is.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Halált okozó testi sértésért 7 év börtönre ítélték a fertőendrédi anyát

Nemcsak a bűncselekmény megrázó, de az anya személyisége is.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, 2016 októberében meghalt egy nyolc hónapos kislány a hétvégén a Győr megyei Fertőendréden.

A rendőrség először csak egy szűkszavú közleményben reagált az eseményre, annyi közölve, hogy „halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a gyanúsított őrizetbe vétele mellett”.

Az esemény megdöbbentő részleteiről a Kisalföld számolt be részletesen, miután a megyei napilap munkatársa a helyszínen járt.

Ebből kiderült, hogy a 28 éves nő állítása szerint nem emlékezett semmire, amikor párja hazaérkezett azon a délutánon csak meredten ült maga előtt, előtte a halott csecsemő.

Az is kiderült, a nem a férfitől van a gyerek. A nő a Kelet-Magyarországról érkezett, korábban Svájcban élt, ott született a kislánya.

A nőnek korábban már volt ügye a hatóságokkal: tette elkövetésekor a nővel szemben már folyt egy büntetőeljárás csoportos garázdaság miatt, s korábban vagyon elleni bűncselekményekért börtönben ült.

A Kisalföld újságírója a bíróságra előállított anyát „vérfagyasztóan közönyös”-nek írta le.

A nő ügyében most hirdetett jogerős ítéletet a Győri Ítélőtábla, jóváhagyva halált okozó testi sértés bűntettet és az elsőfokon született 7 év szabadságvesztést.

Az ítélőtábla közleményéből kiderülnek a részletek:

Ezek szerint a „nő ellenőrizetlenül szedett gyógyszereket tartott magánál, melyeket feszült, zaklatott és ideges állapotában gyakran használt. A vádlott szerette gyermekét, igyekezett gondoskodni róla, azonban nehezen viselte a gondozással járó nehézségeket, mely főként a csecsemő sírásakor ingerült viselkedésében mutatkozott meg. 2016. október 8-án a vádlott gyermekével egyedül maradt a bérelt szobájukban, egyre rosszabbul érezte magát, 11 óra után sorra „kapkodta be” a nála lévő antidepresszáns gyógyszert, melyből késő délutánig 6-8 tablettát bevett. A vádlott élettársa 18 óra körüli időben a szobájukba lépve a 7,5 hónapos csecsemőt a szőnyegen, hasra fektetve, feje alatt egy pelenkával találta.”

„A vádlott 14 és 17 óra között gyermekének nyűgös viselkedését, sírását nem tudta elviselni, ezért őt három alkalommal a fején megütötte, illetve egyszer rövid időre megrázta. ”

„A mentőszolgálat 18 óra 14 perckor ért a helyszínre, azonban az újraélesztési kísérlet nem vezetett eredményre.”

A kislány sérülései

„A három rendbeli direkt tompa erőbehatás a csecsemő nyakszirt, homlok és halántéklebenyének zúzódását idézte elő. A gyermek megrázása diffúz agyzúzódást idézett elő, ami agyvizenyő kialakulásához vezetett, ez pedig közvetlen kizárólagos és egyenes okozati összefüggést mutatott a gyermek néhány perc múlva bekövetkezett halálával” - olvasható a közleményben.

Az elsőfokú bírósági ítélet

Az elsőfokú bíróság a vádlottat halált okozó testi sértés bűntette miatt 7 év szabadságvesztésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontja a büntetés kétharmad részének kitöltését követő nap.

Az ítélet ellen a vádlott és védője jelentett be fellebbezést a büntetés enyhítése érdekében.

A másodfokú ítélet

A Győri Ítélőtábla a keddi napon megtartott fellebbezési tárgyaláson az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta. A másodfokú bíróság a bizonyítási eljárása során az igazságügyi orvosszakértői vélemény kiegészítését rendelte el, és a tárgyaláson meghallgatta az orvosszakértőket.

A kétfokú eljárás során beszerzett bizonyítékok alapján az ítélőtábla nem fogadta el a vádlott azon védekezését, hogy az általa előzőleg még nem használt, 6-8 szem gyógyszer beszedése után elájult, nem volt magánál, így ő nem követhette el a bűncselekményt.

Az ítélőtábla megítélése szerint az elkövetés időpontjában a 7,5 hónapos csecsemőn és a vádlotton kívül más személyek jelenléte a lakásban nem igazolható, így csak a vádlott felelőssége merülhetett fel. A büntetés kiszabása körében az ítélőtábla egyetértett az elsőfokú bírósággal, a büntetés mértéke arányos és szükséges, így nem látott lehetőséget annak enyhítésére.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés