Siralmas állapotok a szombathelyi Halastó utcában

Olvasónk megerősítette, hogy a Petőfi-telep útjai el vannak hanyagolva.
 
 

Siralmas állapotok a szombathelyi Halastó utcában

Olvasónk megerősítette, hogy a Petőfi-telep útjai el vannak hanyagolva.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Siralmas állapotok a szombathelyi Halastó utcában

Olvasónk megerősítette, hogy a Petőfi-telep útjai el vannak hanyagolva.

Alig pár napja, a hétvégén mutattunk néhány fotót a Petőfi-telep útjairól, ott élő olvasónk küldte őket. Erre reagálva most a szintén Petőfi-telepi Halastó utcáról küldött pár fotót és egy levelet egy másik olvasónk.

A képekre kattintva galéria nyílik, és íme, olvasónk levele:


Az előző cikkükhöz kapcsolódóan küldenék pár képet a Halastó utca állapotáról.

Igaz a képek nem adják vissza milyen siralmas az útnak csak jóindulattal nevezhető műtárgy állapota. Ha jó az idő és már felszáradóban vannak a pocsolyák is - mint a képeken is - középen, egy nyomsávon lassan (kb 20 km/h), de járható az út.

Egyébként mindenhol méretes gödrök tarkítják, a felülete pedig finoman szólva is egyenetlen. A Péterffy utcai kereszteződéstől kezdődik a rossz útszakasz, a Vidos utcától pedig minősíthetetlen, katasztrofális az állapota.

Igaz ez utóbbi útszakasz - Vidos és Hattyú utca között - felújítását kb. két éve megígérték, volt is kint egy alkalommal nagyon látványosan pár fő ( jelölgettek, méregettek majd elvonultak. Aztán semmi. Sőt a kihirdetett útfelújítási projektekből is eltűnt ez a szakasz.

Nem javítják az utak állapotát a Halastó utcában mezőgazdasági munkák idején itt száguldozó gépek sem, hiszen ezen az utcán keresztül vonulnak ki az utca végén lévő szántókra. Egyelőre kihasználhatják a lakópark előtt lévő még jó útszakaszt (bár már ez is kezd repedezni, valószínűleg nem több tonnás monstrumokra méretezték) és itt lerúgathatják az eszközökről a sarat - amit persze soha nem takarítanak el maguk után - mielőtt tovazötyögnének.

Szánalmas látvány amikor az útkarbantartók által a sáros vizes gödrökbe szórt aszfaltot, egyetlen ilyen monstrum kerekei kiszorítják a kátyúból, mintha ott sem lett volna.

Gyalogszerrel sem könnyebb átkelni itt, nemcsak a gödrök de a rendkívül erőtlen közvilágítás miatt is. Bokaficam garantálva. A - szerencsére egyre több - kisgyermeket sétáltató, babakocsit tologató szülőnek is kalandtúra ez az utca. Autósként pedig a rendszeres futómű javítás garantált.

Igaz, az árvízkor víz alá került Hattyú utca csapadékvíz elvezetésével sem történt semmi. Meg lehet nézni az utca végén mily sokat haladtak a munkálatok. Már ha a rettenetes erőfeszítéssel kiásott kb 1,5 m-es gödröt benövő gaztól látnak valamit.

A Petőfi telep állítólag Szombathely része. Állítólag mert innen nézve nagyon messze van a város, onnan nézve pedig....mi is az a pár ház? Valami falu?

Persze jönnek a választások, lehet a következő hetekben lesznek majd hangzatos ígéretek. De kérem ne személyesen és főleg ne autóval jöjjenek erre politikusok! Hátha nem tudnak majd elég gyorsan távozni a „jó minőségű” utakon.

Köszönettel:

egy - még - itt lakó

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés