Három éve halt meg Sinkó László

Kevesen tudják, hogy Vas megyei szülei voltak.
 
 

Három éve halt meg Sinkó László

Kevesen tudják, hogy Vas megyei szülei voltak.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Három éve halt meg Sinkó László

Kevesen tudják, hogy Vas megyei szülei voltak.

Három éve hunyt el Sinkó László, a Vas megyei gyökerű, körmendi apától és strémi anyától származó színművész elhunyt.

Sinkovits Imre öccse, a régi és az új Nemzeti Színház tagja, a Katona és az Új Színház alapítója, Anthony Hopkins és Roger Moore magyar hangja, a „Másfél millió lépés Magyarországon” című legendás filmsorozat narrátora, Spiró-szakértő, természetimádó, sportőrült és nem mellesleg számtalan színpadi szerep zseniális megformálója 1940. március 18 - án született Budapesten.

Nagy szerepei voltak Versinyin „Három nővérben”, Übü papa „Übü királyban” - ezekkel a műsorról levehetetlen darabokkal beírta nevét a magyar színháztörténetbe.

Erős karakterformáló képessége miatt gyakran játszott intrikus szerepeket. Jellegzetes orgánumát a szinkronszerepeknél is kamatoztatta. A kultikus „Macskafogó” című rajzfilmben Nick Grabowskinak kölcsönözte a hangját, de külföldi színészeket is gyakran tolmácsolt a hazai közönségnek.

Sokszor szólaltatta meg a filmekben Gene Hackmant és Jack Nicholsont is, Anthony Hopkinsnak pedig tíz filmjét szinkronizálta. Művészi munkáját 1972-ben Jászai Mari-díjjal, 'Érdemes-, művészi, és kiváló művészi címmel, 1995-ben pedig a Kossuth-díjjal ismerték el és tagja volt a „Halhatatlanok Társaságá”-nak 2014-ben lett a Nemzet Művésze.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés