Hatalmas robbanást okozott egy meteor Kamcsatka felett

 
 

Hatalmas robbanást okozott egy meteor Kamcsatka felett

 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Hatalmas robbanást okozott egy meteor Kamcsatka felett

A robbanás még december 18-án, helyi idő szerint nagyjából délben történt, de csak most számolt be róla a NASA. A többméteres meteor másodpercenként 32 kilométeres sebességgel süvített át a Föld légkörén és végül 25,6 kilométer magasan égett el, mint egy óriási tűzgolyó. A robbanás hatóereje 173 kilotonna volt, vagyis tízszer annyi energiával robbant fel, mint amennyi a hirosimai atombomba felrobbanásakor felszabadult.

[p]Ez a cseljabinszki meteorit hatóerejének 40 százaléka volt, de mivel a robbanás ezúttal a Bering-tenger fölött történt, következményei nem voltak ugyanolyanok, a hírekbe sem került bele – mondta Kelly Fast, a NASA munkatársa.

[/p]

Az oroszországi Cseljabinszk fölött 2013 februárjában semmisült meg egy meteorit, annak hatóereje 500 ezer tonna TNT energiájával vetekedett. Az akkori robbanás miatt több mint ezren sebesültek meg, a legtöbb sérülést a kitörő ablaküvegek szilánkjai okozták.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés