Hatvan induló a szombathelyi Tóth Géza súlyemelő emlékversenyen

Kétezer euró összdíjazású a verseny.
 
 

Hatvan induló a szombathelyi Tóth Géza súlyemelő emlékversenyen

Kétezer euró összdíjazású a verseny.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Hatvan induló a szombathelyi Tóth Géza súlyemelő emlékversenyen

Kétezer euró összdíjazású a verseny.

Hatvan nevezés érkezett a vasárnap Szombathelyen hetedik alkalommal sorra kerülő Tóth Géza emlékversenyre, amely egyben a Savaria Kupáért is zajlik, s a sportág egyetlen hazai pénzdíjas - kétezer euró összdíjazású - viadala - közölték csütörtöki sajtótájékoztatójukon a szervezők - írja az MTI.

Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere hangsúlyozta, hogy Tóth Géza az elmúlt évszázad egyik legendás hírű, országosan és nemzetközileg is jelentős Vas megyei sportolója volt, akire - a városvezető szerint - méltán tekint példaképként a sportolók közössége és az ifjúság.

Hozzátette: külön öröm, hogy az idei emlékversenyre már az új, XXI. századi körülményeket kínáló Haladás Sportkomplexumban kerülhet sor, a Haladás VSE súlyemelő-szakosztálya és a Pannonsport Kft. szervezésében.

Kalmár Attila, a Pannonsport ügyvezető igazgatója bejelentette: a Rohonci úti új sportkomplexum súlyemelőtermét Tóth Gézáról nevezik el. Az ünnepélyes névadót a hétvégi emlékverseny keretében tartják, amellett a sportolóról elnevezett téren megkoszorúzzák majd Tóth Géza szobrát.

Az olimpiai ezüstérmes Márkus Erzsébet, a szombathelyi sportegyesület súlyemelő-szakosztályának vezetője elmondta: a vasárnapi versenyt mindkét nemnél serdülő, ifjúsági és junior korcsoportban, valamint felnőtt-kategóriákban rendezik meg 29 női és 31 férfiemelő részvételével. Szólt arról is, hogy a Haladás VSE színeiben porondra lép

majd a legjobb hazai felnőttversenyzők közé tartozó Bazsó Bianka, a férfiak mezőnyében pedig ott lesz a szegedi Nagy Péter is, aki a sportág egyetlen magyar képviselője volt a Rio de Janeiró-i olimpián. A sajtótájékoztatón részt vett Tóth Géza lánya, Őriné Tóth Ágnes is, aki köszönetet mondott azért, ahogyan a sportban és Szombathelyen ápolják édesapja emlékét.
 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés