Haladás van sportkomplexum ügyben, helyreigazítási kérelemmel talált meg minket az építtető cég vezetője

Két levéllel is meglepett minket a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Kft. ügyvezetője, de legalább legalább reagált a sok-sok megkeresésre és cikkre.
 
 

Haladás van sportkomplexum ügyben, helyreigazítási kérelemmel talált meg minket az építtető cég vezetője

Két levéllel is meglepett minket a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Kft. ügyvezetője, de legalább legalább reagált a sok-sok megkeresésre és cikkre.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Haladás van sportkomplexum ügyben, helyreigazítási kérelemmel talált meg minket az építtető cég vezetője

Két levéllel is meglepett minket a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Kft. ügyvezetője, de legalább legalább reagált a sok-sok megkeresésre és cikkre.

Több cikkben is foglalkoztunk az elmúlt hetekben a Haladás-stadion ügyével. Ha valaki eddig nem találkozott vele, az ő kedvükért leírjuk, miről van szó.

Összefoglaljuk, mi is történt

A sportkomplexum állami pénzből, 15,2 milliárdból épül. Az első tervek alapján 2017. július 20-ára kellett volna készen lennie a stadionnak, amit május 15-én egy bizottsági ülésen a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Kft. képviselője meg is erősített. Május 30-án azonban a cég ügyvezetője, dr. Szondy Szilvia aláírta a szerződés módosítását, amivel szeptember 8-ig meghosszabbították a munka befejezésének határidejét.

Az ügyben írtunk egy összefoglaló cikket, legutóbb pedig a szombathelyi szocialista képviselők sajtótájékoztatójáról tudósítottunk.

Nemrég viszont helyreigazítási kérelemmel lepett meg minket a cég ügyvezetője, ami azért is érdekes, mert eddig hiába fordultunk hozzájuk rendszeresen információkért, vagy éppen engedélyért az épülő stadion bemutatására, leveleinkre nem reagáltak, Szondy Szilvia a közgyűlése előtt sem jelent meg.

Nem meggyőzőek az állításaik

Az általuk kért helyreigazítást egyébként több szempontból érdekes, nem tartalmaz bizonyítékokat, saját állításaikkal próbálják alátámasztani az igazukat. Azt sem vették figyelembe, hogy az MSZP-s képviselők sajtótájékoztatójáról írt tudósításunkban nem a saját véleményünket, hanem a politikusok által elmondottakat írtuk le, és ezekért is rajtunk akarják elverni a port.

A két helyreigazítást lejjebb közöljük, jelezve, hogy továbbra is fenntartásaink vannak a szerződéshosszabbítás általuk sokszor elmondott okaival kapcsolatban.

Egyébként örülünk, hogy Szondy Szilviát is a Nyugat.hu olvasói között üdvözölhetjük, ezért itt ismét arra kérjük, engedélyezze, hogy az épülő stadion belsejéről fotógalériát készítsünk és a felvételeket megmutathassuk Önöknek.


Két helyreigazítás

Helyreigazítás a nyugat.hu Szombathelyi stadion ügy: Mi lehet a valódi oka a határidő meghosszabbításának? címmel 2017. július 14. napján megjelent cikkében szereplő valótlan állításaink miatt:

1. Valótlanul állítottuk a szombathelyi haladás stadion és sportkomplexum kivitelezésével kapcsolatban a következőket: „603 millió forint plusz támogatást kapott a stadion? A 2017. februári közgyűlés elé került előterjesztés szerint nem. Az anyagban szó szerint ez szerepel:

„A 15.200.000.000 Ft összegű támogatásból még támogatási szerződéssel nem rendelkező részből a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő NKft. tájékoztatása szerint 603.253.041 Ft összegre vonatkozóan a támogatási szerződés módosításának előkészítése zajlik a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal.”

Valótlanul állítottuk továbbá, hogy a „sokat emlegetett 603 milliós "plusz" támogatás tulajdonképpen a teljes. 15,2 milliárdos támogatás része. Tehát erről már korábban tudtak, a februári közgyűlésen tárgyalták is. Ezek alapján viszont nem világos, miért is kellene az ebből megvalósuló munkákhoz több idő, februárban egy szót sem ejtettek a határidő hosszabbításáról”.

A valóság ezzel szemben az, ahogyan a fenti idézetből is egyértelműen megállapítható, hogy a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft 603.253.041 Ft összegre vonatkozóan a beruházás megvalósítása során kötött támogatási szerződést, illetve ennek megfelelően, az ebből megvalósítható műszaki tartalmat a kivitelezőtől a beruházás kivitelezése során, a kivitelezési szerződés jogszerű módosításával rendelte meg.

2. Valótlanul állítottuk továbbá a beruházással kapcsolatban, hogy „Szondy Szilvia a közgyűlés hozzájárulása nélkül aláírta a határidő meghosszabbítását, és ezzel gyakorlatilag lemondott a kötbérről, és elfogadta, hogy a stadion csak a nyár végén lesz készen”.

A valóság ezzel szemben az, hogy a kivitelezési határidő meghosszabbítására az alapszerződésben nem szereplő, többlet műszaki tartalom megrendelése miatt, kizárólag a többlet műszaki tartalom megvalósításához szükséges idővel, jogszerűen és az okszerű gazdálkodás követelményével összhangban került sor, kötbérfizetés nem esedékes.

3. A cikkben leírtak azt a téves látszatot keltik, hogy dr. Szondy Szilvia, a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft ügyvezetője, a kivitelező késedelme miatt felmerülő kötbérkövetelésről jogellenesen lemondott és törvénytelenség elkövetésével súlyos kárt okozott.

A valóságban dr. Szondy Szilvia semmilyen, a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft-t megillető kötbérkövetelés érvényesítéséről nem mondott le, és azzal kapcsolatban semmilyen jogellenes döntést nem hozott meg, illetve semmilyen mértékben nem okozott kárt.


„Helyreigazítás a nyugat.hu Mára kellett volna elkészülnie az új Haladás Stadionnak címmel 2017. július 20. napján megjelent cikkében szereplő valótlan állításaink miatt:

1. Valótlanul állítottuk a szombathelyi haladás stadion és sportkomplexum kivitelezésével kapcsolatban azt: „Holnaptól ketyegne a kötbér, de nem fog.” A valóság ezzel szemben az, hogy a kivitelezési határidő meghosszabbítására az alapszerződésben nem szereplő, többlet műszaki tartalom megrendelése miatt, kizárólag a többlet műszaki tartalom megvalósításához szükséges idővel, jogszerűen és az okszerű gazdálkodás követelményével összhangban került sor, kötbérfizetés nem esedékes.

2. A cikkben leírtak azt a téves látszatot keltik, hogy a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. ügyvezetője, a kivitelező késedelme miatt felmerülő kötbérkövetelésről jogellenesen, önhatalmúlag lemondott és törvénytelenség elkövetésével súlyos kárt okozott. A valóságban a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. ügyvezetője semmilyen kötbérkövetelés érvényesítéséről nem mondott le, és azzal kapcsolatban semmilyen jogellenes döntést nem hozott meg, illetve semmilyen mértékben nem okozott kárt.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés