Eső előtt, eső után 

Mutatjuk, melyik hétvégi napra lesz érdemes kirándulást vagy kerti munkát tervezni!

Mert nyakunkon egy hidegfront, esővel és viharos széllel.
 
 

Mutatjuk, melyik hétvégi napra lesz érdemes kirándulást vagy kerti munkát tervezni!

Mert nyakunkon egy hidegfront, esővel és viharos széllel.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Mutatjuk, melyik hétvégi napra lesz érdemes kirándulást vagy kerti munkát tervezni!

Mert nyakunkon egy hidegfront, esővel és viharos széllel.

Péntek délután viharos északi, északnyugati széllel, esővel, záporokkal érkezik meg a hidegfront, néhol nyugaton akár az ég is megdörrenhet - jelenti az idokep.hu. Kora estétől azonban északnyugat felől csökkenni kezd a felhőzet. Az ország északi felében mindössze 10-14, máshol a front előtt még 15-18 fokot mérhetünk. Kettősfronti hatásra készüljenek.

Szombaton nem lesz annyira vacak idő - beleférhet egy kis túrázás

Szombaton naposabb reggelt követően északnyugat felől egyre többfelé megnövekszik a felhőzet. Napközben kisebb eső, zápor elsősorban keleten és a középső tájakon fordulhat elő. A többfelé élénk északnyugati szelet, északnyugaton erős, néhol viharos lökések kísérhetik. Délután 10-15 fok valószínű.

Vasárnap borús idő ígérkezik, eleinte északon eshet, majd kora délután egy újabb, markánsabb hidegfront hozhat csapadékot, viharos északnyugatira forduló szelet. A magasabb hegycsúcsainkon estétől havas eső, hó is előfordulhat. Napközben 9-18 fok várható, a front érkezése előtt délen lesz melegebb az idő.

Hétfőn többfelé várhatunk viharos erősségű szelet, felszakadozik a felhőzet, de kisebb csapadék még elszórtan előfordulhat. Napközben 7-12 fokot mérhetünk. Kedd hajnalban több helyen fagyhat.

Orvosmeteorológia

Pénteken kettősfronti hatás terhelheti meg szervezetünket. A frontérzékenyeknél fejfájás, fáradság, görcsös panaszok, jelentkezhetnek. A szív- és érrendszeri megbetegedésekben szenvedők körében keringési problémák, vérnyomás-ingadozás fordulhat elő. Hideg, több helyen párás, ködös reggeli időben elsősorban a kopásos eredetű ízületi bántalmak erősödhetnek fel. Délután a többfelé szeles idő miatt ingerlékenyebbnek, nyugtalanabbnak érezhetjük magunkat. Nagy lesz a megfázásveszély, ezért öltözzünk melegen, rétegesen! Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús ételeket!

Közlekedésmeteorológia

Péntek reggel főként északon és a délnyugati tájakon kell pára, köd által korlátozott látási viszonyokra készülni. A kora délutáni órákban egy hidegfront érkezik, így egyre többfelé találkozhatunk esőtől, záporoktól vizes, csúszós utszakaszokkal. Az Alpokalján, délnyugaton egy-egy beágyazott zivatar sem kizárt, melynek során átmenetileg lecsökkenhet a látástávolság. A délután többfelé megerősödő, a Dunántúlon viharossá fokozódó északi-északnyugati szél jelentősen ronthatja a járművek menetstabilitását. Vezessünk óvatosan, körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Forrás: idokep.hu

Még részletesebb információkat itt talál...

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés