Hófúvás nehezíti ma a közlekedést Vas megyében

Akár 45 km/órás széllökések is lehetnek.
 
 

Hófúvás nehezíti ma a közlekedést Vas megyében

Akár 45 km/órás széllökések is lehetnek.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Hófúvás nehezíti ma a közlekedést Vas megyében

Akár 45 km/órás széllökések is lehetnek.

Az előrejelzések alapján Vas megyében a mai nap folyamán akár 45 km/órás széllökések is lehetnek, melyek az eddig lehullott és a várhatóan érkező friss havat is megemelhetik, így hófúvásos szakaszokat eredményezhetnek. Ezért a szakemberek arra kérik az autósokat, hogy utazás előtt mindenképpen tájékozódjanak az aktuális út- és látási viszonyokról - írja közleményében a Közút.

A meteorológiai előrejelzések alapján szerda éjszakáig az Alpokalja térségében, Vas megyében 45 km/óra körüli széllökések eredményezhetnek hófúvásos szakaszokat, ugyanis az eddig lehullott és a szerdai napra érkező további friss, 10-15 centiméter vastag hóréteget a nagyobb erejű széllökések könnyen újra a közutak burkolatára juttathatják.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. még a téli üzemeltetési időszak előtt, november kihelyezte Vas megyében is a hófogó rácsokat, mintegy 57 kilométeren oda, ahol az elmúlt évek tapasztalatai alapján nagyobb a hófúvások előfordulási lehetősége. Fontos ugyanakkor megjegyezni, hogy ha a hófogó rácsok megtelnek, akkor a nagyobb erejű széllökések át tudják fújni rajtuk a havat, egészen a burkolatra. Ráadásul az ilyen időjárási körülmények között kialakuló hótorlaszok megszüntetése rendkívül idő- és energiaigényes – mivel a szél folyamatosan visszahordja a havat a burkolatra, ezért eredményesen csak a viharos széllökések befejeztével tud fellépni a közútkezelő. A társaság a saját gépparkja mellett szükség esetén a szerződéses alvállalkozóit is az utakra rendeli, hogy a hófúvásos szakaszokon folyamatosan be tudjanak avatkozni.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. hófúvásra figyelmeztető előrejelzések miatt arra kéri a Vas megyében közlekedő autósokat, hogy fokozott óvatossággal, az út- és látási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek és csak megfelelő mintázatú, profilmélységű téli gumikkal induljanak útnak és érdemes még az utazás előtt tájékozódniuk!

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés