Hogyan ne váljunk fajgyűlölővé, mint Orbán Viktor?

Tippek, trükkök, praktikák, lifehackek!
 
 

Hogyan ne váljunk fajgyűlölővé, mint Orbán Viktor?

Tippek, trükkök, praktikák, lifehackek!
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Hogyan ne váljunk fajgyűlölővé, mint Orbán Viktor?

Tippek, trükkök, praktikák, lifehackek!

Magyarország miniszterelnökének püffeszkedése, tuskósodása, kvázi oligarchásodása, antidemokratizálódása jelenség már egy ideje, de azzal talán a legvérnarancsosabban forgó szemű fideszes sem számolt volna még pár éve, hogy a későbbi Orbán Viktorból egyszer csak a korai Vona Gábor lesz. Amikor a kormány plakátokon emleget ázsiaiakat meg feketéket, mint nemkívánatos embertípusokat, a főnök meg arról beszél, hogy a sokszínűség nem egy erény, legfeljebb csak egy állapot, akkor nem nehéz nevén nevezni, hogy mi ez.

Orbán: nem akarunk sokszínűek lenni

Orbán: nem akarunk sokszínűek lenni - Coub - GIFs with sound by Nyugat.hu

Nevezhetnénk politikai helyezkedésnek, mert az egyszerű kisembereket, akik még életükben nem találkoztak négerrel, könnyű rémisztgetni a falkákban erőszakoló terroristák képével.

Tankönyvek már inkább rasszizmusnak neveznék, és a tankönyvekből tudjuk jól, hogy ez nem szép dolog, annyira, hogy kifejezetten csúnya dolgokba torkollhat. Egy hülyebajszú német diktátor ezt egyszer már éreztette Európa-szerte, amikor hatmillió embert küldött a halálba, és nyomorította meg még sokszor ennyi ember életét. Csak azért, mert valahonnan csörgedezett a vérvonaluk. Na de hogyan kerüljük el, hogy odáig jussunk agyban, mint ezek a bátor vezetők? Máris mondjuk!

Tájékozódjunk, mert a tájékozottság hatalom!

Aki tájékozódik, az sok mindenre rájön, és ehhez még az egyetemre sem kell beülnie. Elég, ha hiteles forrásokat lapoz fel - tehát nem az Origót, a Pesti Srácokat vagy a Magyar Időket. És akkor rájöhet, hogy természetesen nem létezik Soros-terv, sőt, talán még az is felviláglik neki, hogy ez a Soros Gyuri amúgy egy kifejezetten fasza csávó, hiszen a millióit nem mészároslőrinci luxusyachtokon égeti el, hanem az emberiséget segítő jó ügyekbe fekteti. Régen például Orbán Viktorba, amikor Orbán Viktor még nem volt rasszista, hanem egy fiatal, ígéretes politikus.

Beszélgessünk más népek tagjaival!

Persze, ezt kisebb városokban nehéz beadni, de egy-egy budapesti vagy külföldi utazás csodákat tehet, ami a távoli vidékek egyes lakosainak megértését, elfogadását, esetleg egyenesen megkedvelését illeti. Én például itt a fővárosban mindig feltöltődök, amikor bemegyek a kedvenc kurd-tibeti kajáldámba, mert egy hónap elteltével is kedves szavakkal fogadnak, amióta pedig írtam a józsefvárosi piac legjobb vietnámi leveséről, az a vietnámi család szinte minden évben megvendégel egy extra vacsorával.

Együnk a távoli népek ételeiből!

És, igen, ha már itt tartunk, húzzuk közelebb magunkat a gasztronómiájukhoz! Orbán Viktornak hagyjuk meg a sertésközpontú zabálásokat, mi viszont bátran kísérletezzünk, mert olyan hihetetlen világok nyitják meg kapuikat, amikről eddig talán nem is tudtunk. Kezdők kezdjenek kebabbal, aztán lehet haladni a közel-keleti konyha zseniális húzásai felé a baba ganoushtól a bárányváltozatokig, aztán menni délre és keletre, meg ahova jólesik, enni a japán udont meg a karibi curryt - úgy, hogy közben Európában maradunk, mert itt is vannak ilyen éttermek. Budapesten is! A szívhez gyakran a gyomrán át vezet az út, ugye, hát akkor kössük össze a kellemest a hasznossal.

Tartsuk magunkat távol a besavanyodástól!

Mosolygás az utcán. Őrület, mi? Nem az. Amikor megyünk a boltba, tekintsük fel a mellettünk elsuhanó fára, és örüljünk neki, hogy hamarosan lombot bont. Amikor leülünk a haverokkal sörözni, gondoljuk át, mennyire fontos is ez nekünk, és egyébként nekik is. Menjünk új helyekre, csináljunk új dolgokat, építgessük magunkat, és ne hagyjuk, hogy a morgók lerántsanak a szintükre. Fun fact: mindez ráadásul kurvára nem nehéz ám!

Mozogjunk, mintha nem lenne holnap!

Igen, meglepő módon nem csak a szív- és érrendszeri parákat, súlyfelesleget, fáradékonyságot, stresszt, vagy a gyakori megfázásokat tudjuk elkerülni azzal, ha rendszeresen megdolgozzuk a testünket, de egyrészt boldogsághormonokat szabadítunk fel vele, ami után biztosan nem lesz kedvünk gyűlölködni, de jó esetben hatalmasakat is alszunk tőle, ami után tiszta fejjel tudjuk végre belátni, hogy embercsoportokat utálni legalább annyira nevetséges dolog, mint Orbán Viktor agymenéseivel egyetérteni.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés