Idegenben is legyőzte a Körmend a Zetét

Az egyik oldalról Dillard, a másikról Radic hiányzott. Az utolsó negyed döntött.
 
 

Idegenben is legyőzte a Körmend a Zetét

Az egyik oldalról Dillard, a másikról Radic hiányzott. Az utolsó negyed döntött.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Idegenben is legyőzte a Körmend a Zetét

Az egyik oldalról Dillard, a másikról Radic hiányzott. Az utolsó negyed döntött.

A szokásoknak megfelelően telt ház és kiváló hangulat fogadta a csapatokat az örökrangadón. A hét közepén a körmendiek bár kikaptak az Albától, litván segítséggel mégis továbbjutottak a nemzetközi kupában, így pozitívabb szájízzel várhatták a ZTE elleni összecsapást. A hazaiaknál Ivica Radic betegsége miatt nem léphetett pályára, a zalaiak egyik legjobb játékosának alaposan legyengült a szervezete, így – először a szezonban – a horvát center nélkül volt kénytelen kiállni a kék-fehér csapat.

A horvát center távollétében mindkét csapat át kellett, hogy szervezze stratégiáját. Dillard maradt ki a körmendi keretből, s mivel Radic nem játszhatott, mindkét magas légiósnak bizalmat szavazott Gasper Potocnik.

Ferencz hármasával és tempójával a Körmendnél volt az előny, azonban Kinney hármasa és Vaughn betörése után már a ZTE vezetett. Vaughn elkapta a fonalat, két hármast is berámolt egymás után, így a vendégek voltak kénytelenek időt kérni. Ezután már Halász fogta Vaughnt, a vendégek pedig gyorsan visszajöttek a meccsbe. Fanning hármasával már 16-16 volt az állás, a negyed végén pedig ismét Kinney talált be távolról, s így 21-20-szal ért véget az első negyed. Érdekes módon egyik oldalon sem volt támadólepattanó, a ZTE-nél pedig igen jól működött a Kinney-Vaughn hátvédpáros: 17 pontot szorgoskodtak össze a 21-ből.

A Körmend büntetőkkel haladt előre, a ZTE pedig Benke betörése és Vaughn trojkája révén. Hollins hármasával újra a vendégek jártak előrébb egy egységgel. Ideges volt a hangulat, mindkét csapat sokat hibázott. Benke már harmadik faultjánál járt, ám a meccs egyik legszebb jelenete is az ő nevéhez fűződött: elementáris erővel zsákolta be a labdát. A túloldalon Wright kapta el a fonalat, pontjaival már hárommal vezettek a piros-feketék. Úgy tűnt azonban, hogy döntetlennel ér véget a félidő, amikor érkezett Németh és a sarokból köszönt be. 38-41-es állásnál következett a nagyszünet.

Vaughn már 16-nál járt félidőben és James Kinney is 12-ig jutott, ám nagyon hiányoztak a zalaiaknak Radic pontjai és lepattanói. A körmendiek utóbbi mutatóban 21-17-re vezettek, s cserepadjuk is sokkal jobban muzsikált.

Benke hármasa és Vaughn ziccere után már a Zeténél volt az előny, s Kinney-ék nagyon elkapták a fonalat. Öt percig gólképtelennek bizonyult az MTE, mindkét oldalon kiperdült két, „már bent látott” hármas, majd Kinney egy buzzerrel betalált a 6,75-ösön túlról. Öt perc gólcsend után egy perc alatt hatot is dobott a Körmend: Csorvási jól használta ki, hogy Mikovic már 4 faulttal rendelkezett, majd Hollins egalizált. Csorvási cseréjét követően mind az öt amerikai játékosát bevetette Potocnik mester, ám ezt a felállást a ZTE használta ki jobban, a negyed végére négypontos egerszegi előnyt mutatott az eredményjelző.

A kényszerből szinte végig centert játszó, s emiatt kissé indiszponáltan dobó Szabó talált be távolról, azonban a túloldalon Hollins sem hibázott kintről. Benkét a hárompontos dobás közben faultolták, s a fiatal bedobó mindhárom szabaddobását értékesítette. Az addig epizodista Fanning azonban elkapta a ritmust: előbb hármast dobott, majd közelebbről is betalált, s ezzel hosszú idő után a 35. percben újra vezetett a Körmend. A ZTE kezdett fáradni, érződött, hogy a vasiaknak jóval hosszabb a padja: 10 játékost is pályára küldött Gasper Potocnik. Egyre többet hibáztak a zalaiak, sem Mohácsi, sem Horváth nem fogott ki jó napot. Davis hatalmas zsákolása után már nyolc ponttal vezetett a Körmend, elúszni látszott a hajó a hazaiak számára 3:30-cal a vége előtt. A remekül célzó Vaughn azonban nem így gondolta: ismét betalált kintről, majd így tett Benke is, s máris két pontra olvadt a vendégek előnye. A zalaiak 11-ese az ellentámadásnál kipontozódott, amikor Fanning zsákolását igyekezett megakadályozni. Kinney büntetőivel még sikerült három pontra csökkentenie a hátrányt, ám Halász elegáns ziccere megpecsételte a ZTE sorsát. Hiába szerezte meg 25. pontját is egy betörés után Vaughn, a meccs pontkirálya, a hosszabb kispaddal, s erősebb kerettel rendelkező Körmend nem érdemtelenül vitte el a két pontot Zalából. A zalaiak három légióssal sokáig tartották magukat, ám magyarjaik közül többen is betliztek, s a padról csupán két pont érkezett.

A lefújás után a vendégek még sokáig éltették kedvenceiket, ám a hazai szurkolók is konstatálhatták, hogy kedvenceik mindent megtettek, ezért nagy tapsot kaptak a rendkívül csalódott hazai játákosok is. Gasper Potocnik hangsúlyozta, hogy rendkívül büszke nagyon fáradt csapatára, akik 41. tétmeccsüket vívták a szezonban, ám végig hittek a sikerben. Bencze Tamás elmondta, hogy nagyon sokat tettek azért, hogy az MTE palánk alatti dominanciáján enyhítsenek, ám emiatt kulcsmomentumokban lemaradtak a külső dobásokról a zárónegyedben. Sikerült visszajönniük nyolc pontról is, de a fáradtságból adódó néhány buta hiba a végén megpecsételte sorsukat.

A Paks vereségével a ZTE megkapta az esélyt, hogy saját kezébe vegye a sorsát a márciusi maradék alapszakaszbeli fordulóban, ám ehhez legalább olyan menetelésre lenne szüksége, mint 2017 márciusában.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés