Idén jó lesz a Sziget!

És ilyet az elmúlt 10 évben nem nagyon mondtam
 
 

Idén jó lesz a Sziget!

És ilyet az elmúlt 10 évben nem nagyon mondtam
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Idén jó lesz a Sziget!

És ilyet az elmúlt 10 évben nem nagyon mondtam

Nagyon, nagyon hosszú idő után érzem azt először, hogy egészében véve tetszik az idei Sziget lineupja. Nyilván ehhez le kellett nyelni azt a békát, hogy az elmúlt években egyre inkább a popzene került a középpontba, és egyre kevesebb helyen lehet pogózni, de valahogy az idei évre sikerült elérni egy nagyon finom egyensúlyi állapotot.

Ez több dologból áll. Egyrészt az elmúlt évtizedben a Sziget eléggé ráment az arculatának kialakítására, olyan szlogenek mellett, mint a Fesztiválköztársaság, és az Island of Freedom. Itt fordítanak talán egész Európában a legnagyobb figyelmet a koncerteken kívüli dolgokra, amit hívhatunk körítésnek is, de itt az már tényleg sokkal több, és ettől lesz a Sziget az, ami. Olyan az egész, mintha egy egyhetes Adventure Time részben lennénk. És ehhez a valóságtól elszigetelt, nyári könnyűzenei kalandparkoz most sikerült nagyon jól eltalálni az aláfestőzenét.

Nem kell megborulni

Bármennyire is szeretünk csapatni, veretni, agyalni, esetleg baszatni is, egy héten keresztül egy bizonyos kor után (nekem ez 22 volt) már elég kínkeserves tud lenni. Ezért tetszik nagyon, hogy egész héten lesznek laza, két rozéfröccsel is vigyorogva végigtáncolható bulik, amik szerintem egyébként a legjobban passzolnak a Sziget medzsiköl vándörlend imidzséhez. A nulladik napon már egyből Lykke Li segítségével lehet elkezdeni a dülöngélést, de ezen a vonalon lesz még később Alle Farben, Lianne La Havas és is.

Kicsit belassulva lehet majd szomorkodni is, ezen a vonalon a legnagyobb név egyértelműen Lana del Rey lesz, aki először jár Magyarországon, de már nagyon, nagyon várták. Visszatérőként jön a Cigarettes after Sex is, és titkos favoritként nagyon ajánlom mindenkinek szombaton az A38 sátorban Aurorát is.

Gitárzenei fronton továbbra is a brit indie-vonal a legerősebb, jön egyenesen 2008-ból minden akkori tinilány kedvence, a Kooks, két tavalyi budapesti koncert után a magyar igazság kedvéért a Gorillaz, és Lana mellett a másik legnagyobb név, az idén új albummal megjelenő Arctic Monkeys. Akik egyébként a 2014-es Volton borzalmasak voltak, viszont az idei koncertvideók alapján Alex Turner pár évvel ezelőtti beleszarós nagyképűsége átment valami elég mókás öniróniába, úgyhogy ez még akár nagyon jól is elsülhet. Nagyszínpados főműsoridős lesz valamiért a Mumford and Sons is, akik ha nincsenek a plakáton talán eszembe se jutott volna, hogy 2013 körül volt egy ilyen divathullám, hogy minden fiúzenekarban bendzsót fogott valaki, és kockás ingben o-o-óztak.

A zeneileg legérdekesebb koncerthelyszín idén is az A38 hajóról elnevezett sátor lesz, ahol fellép az idén nagyon jó új albummal jelentkező Unknown Mortal Orchestra, a kamuhajléktalan blueskirály Seasick Steve, az elmúlt évben öt(!) új albumot is kiadó King Gizzard and the Lizard Wizard, és a másik titkos tippem, a francia psych-rockot játszó La Femme.

Nem utolsó sorban pedig jön az elmúlt pár év egyik legjelentősebb hiphop előadója, Kendrick Lamar is.

Úgyhogy idén minden adott, hogy jól érezzük magunkat, a többi már csak rajtunk múlik, meg azon, hogy elcsípjük a nagyon gyorsan fogyó, utolsó jegyeket, úgyhogy hajrá, aztán szerdán a K-hídnál tala.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés