Így szavazhatnak Czeglédy Csaba utódjára vasárnap a derkovitsiak

Csak két jelölt lesz a szavazólapon, komoly következményei lesznek a választásnak.
 
 

Így szavazhatnak Czeglédy Csaba utódjára vasárnap a derkovitsiak

Csak két jelölt lesz a szavazólapon, komoly következményei lesznek a választásnak.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Így szavazhatnak Czeglédy Csaba utódjára vasárnap a derkovitsiak

Csak két jelölt lesz a szavazólapon, komoly következményei lesznek a választásnak.

Valószínűleg már mindenki tudja Szombathelyen, hogy október 14-én, azaz most vasárnap időközi választás lesz Czeglédy Csaba volt választókerületében. Azért, mert a tavaly júniustól előzetesben lévő, volt városi képviselő egy évig nem vett részt a közgyűlésen, így a vonatkozó szabályok szerint elveszítette mandátumát.

Egyetlen hely a közgyűlésben, de fontos

Csak egyetlen választókerületről van szó, egyetlen képviselői helyről, ennek ellenére nagyon fontos lesz az eredmény. Hogy miért, arról itt írtunk bővebben, de a lényeget összefoglaljuk.

Ha baloldali, vagyis ellenzéki képviselő nyer vasárnap, akkor a közgyűlésben marad a patthelyzet, és a fideszes városvezetésnek továbbra is szüksége van Molnár Miklós (Pro Savaria) alpolgármester szavazataira, ami állandó egyeztetéseket igényel. Bónusz, hogy egy ellenzéki győzelem esetén az egész országnak megmutathatják, hogy a Fidesz legyőzhető.

Ha a fideszes jelölt nyer, akkor Szombathelyen is megvan az abszolút többsége a kormánypártnak, nincs szükségük Molnárra, a frakciófegyelem alapján sokkal könnyebben, kevesebb vita és egyeztetés nélkül intézhetik az ügyeket. Ráadásul a Fidesz-központ felé is demonstrálhatják, hogy Szombathely is teljesen az övék.

A választás fontosságát jelzi, hogy a baloldali ellenzék összefogott, közösen indítják László Győző jogászt, támogatóihoz később a Momentum is csatlakozott.

A Fidesz jelöltje pedig Melega Miklós, a Vas Megyei Levéltár igazgatója, akit a nyáron gyorsan fel is kértek, hogy augusztus 20-án ünnepi beszédet mondjon a hivatalos városi ünnepségen.

A Jobbik most nem indít jelöltet, úgyhogy

csak László Győző és Melega Miklós neve szerepel majd a szavazólapon.

Közülük kell az egyiket választani, így könnyű dolguk lesz a derkovitsi választópolgároknak.

László Győzővel a hét elején készítettünk interjút, Melega Miklós nem reagált interjúkérésünkre.

Csak a választókerületben élők szavazhatnak

Mert ezen a választáson csak az 5. választókerületben bejelentett állandó lakcímű szavazhatnak, más nem. Nekik már értesítést kellett kapniuk a helyi választási irodától. Jelenleg a nyilvántartás szerint 4 306 választópolgár van a választókerületben.

Öt szavazókört nyitnak meg vasárnap, ezeket itt találják:

Bem J. u. 33.
(Napraforgó Bölcsőde)

Bem J. u. 33.
(Hétszínvirág Óvoda)

Szűrcsapó u. 43.
(Szűrcsapó Óvoda)

Szűrcsapó u. 43/A.
(Csodaország Bölcsőde)

Rohonci út 1.
(Gépipari Szakközép Isk.)

A szavazókörök reggel 6:00-kor nyitnak és este 19:00-kor zárnak, várhatóan este nyolc óra körül már tudjuk az előzetes eredményeket.

Nincs részvételi küszöb, amelyik jelölt több szavazatot kap, akár eggyel is, az nyer, és tölti meg az 5. választókerület egyéni képviselőjének feladatait, a jövő évi általános önkormányzati választásokig.

Szóval, a választókerületben élő, derkovitsi választópolgárok készüljenek, vasárnap ismét véleményt mondhatnak a városi politikáról. Is.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés