Ilyen lesz a Magyar Zene Háza

A látványtervek valóban pofásak.
 
 

Ilyen lesz a Magyar Zene Háza

A látványtervek valóban pofásak.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Ilyen lesz a Magyar Zene Háza

A látványtervek valóban pofásak.

Augusztus végéig megkezdődik a világhírű japán építész, Fudzsimoto Szu által tervezett Magyar Zene Háza építése a Liget Budapest projekt keretében - írja az MTI.

A Liget Budapest Európa legnagyobb, kulturális tartalmú városfejlesztési projektje, amelynek megvalósítása már megkezdődött: zajlik például a Néprajzi Múzeum és a szomszédos mélygarázs építése, az Olof Palme Ház rekonstrukciója, a kutyás élményparkot pedig már át is adták a használóknak - emlékeztetett a beruházás szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Baán László, a projekt miniszteri biztosa.

Batta András, a Magyar Zene Háza szakmai munkacsoport vezetője hozzátette: a Hungexpo irodaházak helyén létrejövő intézmény állandó kiállítása interaktív módon mutatja be a zene működését, valamint átfogó zenetörténeti képet ad a látogatónak, az első időszaki tárlat pedig a magyar könnyűzene elmúlt évtizedeit tekinti át.

Az épületben helyet kap egy "hangdóm", egy koncertterem, egy előadóterem, zenepedagógiai termek és egy digitális könyvtár, mellette pedig szabadtéri színpadot is kialakítanak.

A Liget-projektnek számos ellenzője van, elsősorban a környezetvédők támadják a zöldfelületek szerintük indokolatlan beépítése miatt.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés