Ismét megjelentek a rókák Szombathelyen

Tegnap este két városrészben is látták őket.
 
 

Ismét megjelentek a rókák Szombathelyen

Tegnap este két városrészben is látták őket.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Ismét megjelentek a rókák Szombathelyen

Tegnap este két városrészben is látták őket.

Szombathelyen nyár közepén váltott ki élénk érdeklődést, hogy rókák jelentek meg a Derkovits-lakótelepen. Akkor többen helyen többen is látták az állatokat.

Tegnap este alig néhány óra elteltével két olvasói levelet is kaptunk rókaügyben.

Egyik olvasónk arról tájékoztatott minket, hogy egy róka a kámoni Munkácsy Mihály utcában tűnt fel, majd nem sokkal később egy másik olvasónk jelezte, hogy a belvároshoz közeli Dr. Szabolcs utca sarkánál találkozott egy felnőtt rókával, ami „körülbelül 5 méterre ment el előttem, meg is látott, de megállás nélkül továbbment a vérellátó utcája felé”.

Olvasói videó a kámoni rókáról:

Nyugat.hu

Nyugat.hu, Szombathely. 81K likes. A régió legolvasottabb hírportálja és online magazinja Szombathelyről, Budapestről, Magyarországról, a világról.

(Fotókat is kaptunk, de sajnos a mobillal készült esti képeken nem sok minden látszik.)

Elvileg nem lehetetlen, hogy ugyanarról az állatról van szó, de inkább arról lehet szó, hogy az állatok a táplálék miatt keresik fel a várost.

A korábbi rókalátogatások miatt utána néztünk a jelenségnek, és azt találtuk, hogy a rókák városba „költözése” az utóbbi időkben egyáltalán nem szokatlan. Magyarországon alaposan megnőtt a rókaállomány, ennek következtében megkezdődött az rókák urbanizációja, parkokban, beépítetlen vagy ipari területeken nem ritkák a „rókalyukak”. Remekül elélnek a kukákban talált ételhulladékon, elcsórják a kertbe kitett kutya- és macskaeledelt. Hozzászoktak az emberhez, így aztán kevés félelmet mutatnak.

Ez utóbbi miatt ma már szintén a tévhit, hogy a városban lazán kószáló róka biztos, hogy beteg vagy veszett.

Ugyanakkor mindenképpen legyünk óvatosak, és semmiképpen ne nyúljuk az állathoz!

A szakemberek szerint az a legjobb, ha kiáltással vagy tapssal hívjuk fel magunkra a figyelmet. Az egészséges állat vagy elmenekül, vagy kitér az utunkból.

Ha az állat a félelem nélkül a közelünkbe jön, hagyná magát megérinteni, embert vagy háziállatot támad meg, akkor jó eséllyel veszett állatról van szó.

Ha családi házas környéken lakunk, és nem szeretnénk rókákkal osztozni a területen, mindenképpen tároljuk zártan a hulladékot.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés