Jobbik: Addig várt a Fidesz, míg bedőlt a STYL?

Balassa Péter közleménye.
 
 

Jobbik: Addig várt a Fidesz, míg bedőlt a STYL?

Balassa Péter közleménye.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Jobbik: Addig várt a Fidesz, míg bedőlt a STYL?

Balassa Péter közleménye.

Addig várt a Fidesz, míg bedőlt a STYL? Felelősök még mindig a helyükön?

„A teljesen szétesett MSZP-nek és a korrupciós ügyekkel terhelt Fidesznek abban van a felelőssége, hogy a hosszú ideje haldokló vállalattal nem tudtak mit kezdeni, holott elég szépen érkezett uniós pénz az országba, ennek jó részét gazdasági célokra kellett volna fordítani, például munkahelyek teremtésére vagy éppen azok megtartására.” - Ezt írtam november közepén a blogomba, amikor a Stylt az önkormányzatnak a 120 milliós tagi kölcsön után ismét pénzzel kellett kisegítenie azért, hogy a cég fizetni tudja a béreket.

A helyzet azóta sem javult, a cégnek továbbra is komoly nehézségei vannak a piacon, viszont több mint 400 ember sorsa a tét, és ők, a kormánypárti lapban megjelent írás szerint nem kapták meg a februári fizetésüket. Ellenzéki képviselőként (nincs jobbikos tag a felügyelőbizottságban) csak nehezen tudtam szétszálazni az elmúlt hetekben történt folyamatokat. A nyilvánosságra került információkból kiderült, hogy a Stylnek már a NAV felé is tartozása van, továbbá nem segít a cégen a város által, a februári közgyűlésen megszavazott 50 millió forintos támogatás, azt ugyanis azonnal vinné a hatóság. A cég menedzsmentje közben 320 millió forintos mentőcsomagot állított össze,, vagyis a vállalat irányítói állami és önkormányzati pénzekből próbálnak a felszínen maradni.

A történet súlyos emberi tragédia a cég dolgozóinak, akiknek a sorsa legkevésbé számított, holott ők minden tőlük telhetőt megtettek, hogy munkahelyüket megőrizzék. A történet onnét kezdődött, hogy az első (2014-es), 1,5 milliárdos állami támogatás harmada arra ment el, hogy a felszámolótól átvegyék az új vállalkozás működéséhez szükséges eszközöket, javakat. Egy ekkora pénzösszeg kifizetésénél joggal felmerül, hogy készültek-e üzleti tervek a jövőt illetően, milyen hosszú távú vízió alapján mondták ki azt, hogy a kft. nyereséges tud majd működni. Ugyanis a vállalkozás folyamatosan veszteséget termelt, ami ismét nem a dolgozók hibája, hanem a vezetőké, akiknek a tevékenységét az MSZP, Pro Savaria és a Fidesz tagjaiból összeállított felügyelőbizottság ellenőrzi.

A cég 2016-ban már több mint félmilliárd forint mínuszt hozott össze, legalább két éve látszott, hogy nagy a baj, ekkora tételnél a kisebbségi tulajdonos önkormányzat (25 százalék tulajdonrész) egyedül kevés már. A kormánypártok képtelenek voltak arra, hogy átfogó, és a dolgozók számára megnyugtató megoldást találjanak. Lehet várni a német cég beígért 2,2 millió eurós befektetésére, ha a szóban forgó vállalkozást nem kötelezi szerződés erre. Lehozhatja a Fidesz házi médiájában Hende Csaba országgyűlési képviselő, hogy személyesen járt közben a belügyminiszternél az újabb támogatásért, ha a cikk az egyetlen információja feltételese módban áll: ÚJABB TÁMOGATÁS ÉRKEZHET.

De a jelek szerint március elejéig se Németországból, se Budapestről nem érkezett. A folyamatok ismeretében a kormánypárti politikusoknak és támogatóinak már rég kész programmal kellene rendelkeznie, hogy mi lesz a céggel, és ami a legfontosabb, a dolgozókkal. Amikor már látszott, merrefele tart a vállalat, akkor a szombathelyi, Vas megyei politikai döntéshozóknak a rendelkezésre álló (és nem beígért) eszközökkel kizárólag a több mint 400 embernek sorsára kellett volna koncentrálniuk. Ha pedig ez meg sem fordult a fejekben, akkor nemcsak a cég van csődben, hanem az eddigi, kormánypártok és baloldali ellenzék által bemutatott politikai gyakorlat is, ami kizárólag az önös érdekekre koncentrált.

Balassa Péter, országgyűlési képviselőjelölt, Jobbik

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés