A Vasivíz elnézést kér az autókban kárt okozó szombathelyi kátyúkért

Azt írják, hogy a nagy eső és a gyorshajtás volt a hibás, a kátyúkat lebetonozzák vagy lefedik.
 
 

A Vasivíz elnézést kér az autókban kárt okozó szombathelyi kátyúkért

Azt írják, hogy a nagy eső és a gyorshajtás volt a hibás, a kátyúkat lebetonozzák vagy lefedik.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

A Vasivíz elnézést kér az autókban kárt okozó szombathelyi kátyúkért

Azt írják, hogy a nagy eső és a gyorshajtás volt a hibás, a kátyúkat lebetonozzák vagy lefedik.

Ma reggel írtuk, hogy Szombathelyen, a Rohonci úton lefedetlen kátyúk, munkagödrök rongáltak meg néhány autót. Az út a Vasivíz bontotta fel, a vízvezetéken végeznek munkákat. A cég délután kiadott egy közleményt, amiben azt írják, hogy munkatársaik a tervek szerint végezték a munkát, a hirtelen jött nagy eső azonban fellazította borítást, és így keletkeztek a kátyúk.

Hozzáteszik, hogy sokan nem tartják be a sebességkorlátozást, ez s hozzájárult a kátyúk kialakulásához. A kátyúkat lebetonozták, illetve fémlemezekkel lefedték, ezek május 14-ig lesznek ott. Az igazoltan a helyszínen okozott károkért felelősséget vállalnak, és azokat biztosítójukon keresztül megtérítik.

A Vasivíz közleménye

A VASIVÍZ ZRt. sajnálattal veszi tudomásul, hogy 2018. május 10-én Szombathelyen az esti órákban néhány gépkocsiban kár keletkezett a Rohonci út 5. sz. előtt található munkaterületen.

Társaságunk megvizsgálva a körülményeket arra a következtetésre jutott, hogy a Rohonci út átvágását a kollégák a tervek szerint végezték el, majd azt követően a teljes talajcserés, bazaltzúzalékos helyreállítást is. Ezután adták vissza a végleges helyreállításig mind a négy sávot a forgalomnak, fenntartva a táblákkal jelzett forgalomkorlátozást. A hirtelen jött nagy mennyiségű, özönvízszerű esőzés azonban a 4 sávból 1-1 sávnál fellazította a tömörített bazaltréteget, amelyet a nagy forgalom következtében a gépjárművek rövid idő alatt kihordtak, így az útburkolathoz képest mintegy 10 cm mély kátyúk keletkeztek.

A bejelentést követően munkatársaink rövid időn belül kiszálltak a helyszínre, majd a szükséges anyaggal és eszközökkel elvégezték a nyomsáv szűkítését és a kimosott kátyúk feltöltését.

A Bartók Béla krt. – Rohonci úti kereszteződésben, illetve a Rohonci út északi szakaszán kihelyezett munkálatokra, illetve 30-as sebességkorlátozásra figyelmeztető táblát sajnos nem minden gépkocsivezető vette figyelembe, valószínűleg ezzel is mérsékelhetőek lettek volna a problémák.

A VASIVÍZ ZRt. köszöni a rendőrség közreműködését, amelynek segítségével elkerülhetővé váltak a további balesetek az érintett útszakaszon.

A mai napon az úttest átvágása bebetonozásra történik meg, illetve 1-1 sáv fémlemezekkel lefedésre kerül, amelyek május 14-én kerülnek elbontásra. Végleges helyreállításra későbbi időpontban, a teljes útrekonstrukcióval együtt kerül sor.

Társaságunk elnézést kér az okozott kellemetlenségekért, tovább az igazoltan a helyszínen okozott károkért felelősséget vállal, és azokat biztosítóján keresztül megtéríti.

Tisztelettel felhívjuk a gépjárművezetők figyelmét, hogy a városban több helyszínen végzünk közműrekonstrukciós munkálatokat, ezért kérjük, hogy a sebességüket körültekintően, a korlátozásoknak megfelelően válasszák meg.

VASIVÍZ ZRt.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés