Kedden megtartotta minden idők legfurcsább "sajtótájékoztatóját" a Hende-Puskás-Kecskés városvezetői trió

A Monty Python csak álmodott ilyen jelenetről.
 
 

Kedden megtartotta minden idők legfurcsább "sajtótájékoztatóját" a Hende-Puskás-Kecskés városvezetői trió

A Monty Python csak álmodott ilyen jelenetről.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Kedden megtartotta minden idők legfurcsább "sajtótájékoztatóját" a Hende-Puskás-Kecskés városvezetői trió

A Monty Python csak álmodott ilyen jelenetről.

Kedden sajtótájékoztatót hívott össze Hende Csaba szombathelyi országgyűlési képvselő, Puskás Tivadar polgármester és Kecskés László önkormányzati képviselő.

Bár ők sajtótájkoztatónak nevezték az eseményt, a sajtót elfelejtették meghívni. Az esemény tudósítását mindössze két média hozta le. Az egyik az SZTV, a másik pedig a Fidesz közeli Frisss.hu. Az SZTV felvételén látszik is, hogy a sajtótájékoztatónak nevezett eseményen mindössze a Szombathelyi Televízió stábja vett részt.

A fotón a három politikus, az önkormányzati sajtóiroda három munkatársa és a tévé szerkesztője látható. Más nem.

Na de lépjünk is tovább azon az apróságon, hogy akkor most mi is a sajtótájékoztató és mi nem az. Inkább foglalkozzunk a tájékoztató témájával.

A szombathelyi Parkerdő-lakóparkban több száz aláírást gyűjtöttek össze azért, hogy a még meglévő zöldterületet nehogy beépítse az terültet birtokló társaság. Hende Csaba pedig megnyugtatta a közhangulatot, hogy széles pajzsával védelmezi a gyepet és a lepkéket és tartja egyúttal távol az esetleges építkezés markolóit.

Hát nézzük a tényeket:

A terület a Parkerdő 2005 Kft. tulajdonában van. 2003-ban vásárolták meg, korábban több tulajdonos érdekeltségbe tartozott, ők egyestették a területet, majd rögtön be is fektettek. Közel 100 millió forintért utat építettek a Homok úton.

A területre építési engedélyt azzal kaptak, hogy ott a zöld területen játszóteret, sportpályát, szabadidős tevékenységre alkalmas parkot alakítanak ki.

A szombathelyi önkormányzatnak rendszerváltás óta nincsen konkrét koncepciója az ilyen és ehhez hasonló területek beépítésére. Így egyedi elbírálások, alkuk és megállapodások játszanak közre ilyenkor.

Itt is ez történt. A zöldterületet,a város kérésére ugyan meghagyták az építők, ám az önkormányzat azzal már nem foglalkozott, hogy ezek karbantartásával, a fűnyírással, a hóeltakarítással nekik kellene foglalkozni. A cég így önköltségén maga végezte ezeket a feladatokat, évente nagyjából tízmilliós összeget költve rá.

Az első lakossági fórumot 2013-ban hívták össze, ahol téma volt a zöldterület. Pontosabban annak a veszélye, hogy a területet építési területté minősítik át. Akkor Lazáry Viktor volt a körzet képviselője, és Szombathely alpolgármestere is.

A zöldterületet egyébként csak a közgyűlés minősítheti át építési telekké. Tehát, bár a terület nem önkormányzati tulajdon, a tulajdonos az önkormányzat döntése nélkül arra nem építhet semmit. Jelenleg pedig a szóban forgó terület nem építési telek. Így Hende Csaba is csak a városvezetéstől tudja megvédeni.

Mint írtuk, a telek átminősítése már 2013-tól téma. Sőt, amikor tavaly ősszel lakossági fórumot tartottak a Kárpáti Kelemen utcába tervezett forgalomélénkítésről, szóba került a Parkerdő-lakópark zöldterülete. Már akkor, november 30-án, elhangzott, hogy a területet ingyen átadja a városnak a jelenleg azt birtokló cég.

Elég furcsa, hogy majd' két hónappal később ismét meg kell védeni a területet.

Hende Csaba, Puskás Tivadar és Kecskés László tehát olyan problémáról tartottak "sajtótájékoztatót", aminek megoldása az ő, vagyis a városvezetők kezében van, ráadásul a probléma már több hónapja nem is létezik.

Persze nem szabad elfelejteni, hogy áprilisban országgyűlési választás lesz, Hende Csaba pedig Vas megye első választókörzetében, azaz Szombathelyen indul.

És még valami. A most oly' sokat emlegetett Parkerdő 2005 Kft.-nek köszönhetően lett közművesítve a lakópark és lett megteremtve a lehetőség is, hogy a Szabadidőközpont is rácsatlakozzon ezekre a közművekre. Hétfőn - egy nappal a nagy zöldterületi mentőakció előtt - lett bejelentve, hogy Szombathely a Modern Városok program finanszírozásával egy lovas centrumot terveztet a Szabadidő központ terültére. Ez a centrum is a vállakozók által kiépíttetett közművekre csatlakozik majd.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés