Két gyerek nem volt hajlandó a vendégszurkolók közé ülni, ezért kellett vetkőzniük

Megjött a Haladás válasza kézilabda-ügyben.
 
 

Két gyerek nem volt hajlandó a vendégszurkolók közé ülni, ezért kellett vetkőzniük

Megjött a Haladás válasza kézilabda-ügyben.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Két gyerek nem volt hajlandó a vendégszurkolók közé ülni, ezért kellett vetkőzniük

Megjött a Haladás válasza kézilabda-ügyben.

Szerdán számoltunk be róla, hogy a hétvégi városi kézilabda rangadó után - melyet egyébként a dobogóra hajtó Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia simán, 41-26-ra nyert meg a kiesés elől menekülő HVSE Sport Kft. vendégeként - több SZKKA-szurkoló, szülő azzal a panasszal kereste meg szerkesztőségünket, hogy gyermeküket a beléptetéskor nem mindennapi atrocitás érte.

Állításuk szerint a szervezők levetkőztették azokat a tizenéves lányokat, akiken SZKKA-s póló volt, és csak akkor engedték belépni őket a csarnokba, ha kifordítva vették azt vissza magukra.

Természetesen az ügyben megkerestük a két klub vezetőségét is, a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia részéről röviden így reagáltak:

„Mi is hallottunk az esetről, sajnálatosnak tartjuk a történteket, de nem szeretnénk bővebben kommentálni.”

Gál Sándort, a Haladás VSE kézilabda szakosztályának vezetőjét hiába kerestük, a telefont többszöri hívás után sem vette fel. Így emailt írtunk, amire ma megjött a válasz. Íme:

A Magyar Kézilabda Szövetség előírása szerint, az idegenben játszó csapatnak legkésőbb, a mérkőzést megelőző 7. napig írásban jelezni kell a házigazda felé, hogy szurkolói részére hány darab jegyet igényel. Szintén szövetségi előírás, hogy a férőhelyek legfeljebb 10 %-át kell az ellenfél szurkolói részére biztosítani (Magyar Kézilabda Nemzeti Bajnokság 2017-2018. évi Versenykiírása – 2. számú melléklet). A Haladás annak ellenére biztosította ezeket a férőhelyeket az Szkka számára, hogy a klub vezetése nem tartotta be a szabályzatnak megfelelő határidőket.

A szabályzat továbbá előírja, hogy a szurkolók biztonsága érdekében nem lehet a vendégcsapat szurkolóit a hazai közönség közé beengedni. Ez a szabály az emberek biztonsága érdekében, a meccs kulturált lebonyolítása miatt szükséges. A Haladás Sport Kft. szervezőinek munkatársai kötelesek minden esetben a szabályokat maradéktalanul betartani, mellyel a hazai- és az ellenfél szurkolói táborának biztonságát garantálni tudják.

Két gyermek, akik nem akartak a saját szurkolótáboruk elkülönített szektorában ülni, -pedig volt még hely ott is - szüleik döntésének eleget téve cserélték le ruházatukat és foglaltak helyet a hazai nézők között.
 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés