Öltözőket építenek a soha el nem készülő szentgotthárdi kézilabdacsarnok mellé

Lesz itt szó időhúzásról, tökölésről, hiba befektetett milliókról, bezárt büféről. A szappanopera folytatódik.
 
 

Öltözőket építenek a soha el nem készülő szentgotthárdi kézilabdacsarnok mellé

Lesz itt szó időhúzásról, tökölésről, hiba befektetett milliókról, bezárt büféről. A szappanopera folytatódik.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Öltözőket építenek a soha el nem készülő szentgotthárdi kézilabdacsarnok mellé

Lesz itt szó időhúzásról, tökölésről, hiba befektetett milliókról, bezárt büféről. A szappanopera folytatódik.

Èvekig konténerekben öltözködtek a focisták és a tekések - mondja Tróbert József, a Szentgotthárdi Városi Sportegyesület elnöke. De a két szakági szövetség már nem adott további haladékot, így megoldást kellett találni.

Az előzmények

A történet évekkel ezelőtt kezdődött, azzal, hogy a szentgotthárdi kézilabda egyesület egymilliárdos TAO-támogatásból megrendelte a 600 fősre tervezett kézilabdacsarnok megépítését a városi sporttelepen. A csarnoknak 2013-ban el kellett volna készülnie, ám az építkezés félbemaradt, eltűnt a fővállalkozó, később már az őrző-védő cégnek is nyoma veszett.

Már sokszor írtunk erről, tavaly áprilisban arról, hogy senki sem tud semmit, aztán arról, hogy milyen pökhendien válaszolt kérdésünkre a kivitelező. Ősszel ismét visszamentünk, de nem láttunk változást, a félig kész csarnok csak állt, átadva az enyészetnek.

Az idén februárban pedig arról számoltunk be, hogy a kézilabdaklub elnökének feljelentése alapján nyomozás indult az ügyben. Most úgy tudjuk, hogy a nyomozást átadták a zalai hatóságoknak, és messze még a vége. Közben a csarnokot az állam vette át, nemrégiben Huszár Gábor, a város polgármestere a képviselő-testület előtt jelentette ki, hogy az állam az önkormányzat kezébe akarja adni azt, és forrást is biztosít a befejezéséhez. De ez is elég távlatinak tűnik.

Meg kell szüntetni az átmeneti megoldást

Viszont az ügynek van más vonzata is. A sporttelepen van a Szentgotthárdi VSE focipályája, a város csapat itt edz és itt játssza hazai meccseit. A volt öltözőépület megmaradt részében pedig a tekepálya működik. Az öltözőket és a vizesblokkot évekkel ezelőtt elbontották, a eredeti tervek szerint az új csarnokban is lennének az öltözők és a vizesblokkok a labdarúgók számára, bár azok szintén nem felelnének meg mindenben a vonatkozó labdarúgó szakági előírásoknak. A tekés öltözők a szabályok szerint összeépítve kell legyenek a tekepályával, így azokat minden körülmények között meg kellett volna építeni.

Àtmeneti megoldásként állították fel a konténereket, de ezek a legminimálisabb elvárásokat sem teljesítik. Tóbert József azt mondja, ha nem javítanak a helyzetet, kizárhatják a csapatokat a bajnokságokból. A városi képviselő-testület még tavasszal megszavazott bruttó 40 milliót a probléma megoldására, de mindeddig nem történt egy kapavágás sem.

A tervek már rég készen vannak, folyamatban van az építési engedély megszerzése, és két-három héten belül reményeim szerint végre elkezdődhet a munka - mondja Tróbert. A lényeg, hogy a jelenlegi tekepálya épülethez toldják hozzá az öltözőket és a hozzájuk tartozó vizesblokkokat. Szeretnék, ha a munkát október végére befejeznék, Tróbert szerint ezzel késve ugyan, de teljesíteni tudják a szakszövetségek minimális, de már általuk elfogadható elvárásait.

A szentgotthárdi kézilabdacsarnok története tehát folytatódik, most gyors megoldás kell 40 millióért, különben két nagymúltú csapat, a focicsapat és a tekecsapat is további kárát látná.

A büfés reméli, hogy gyorsan rendeződik a helyzet

Az ügynek van azonban még egy aspektusa is. A büfé most nem működik, hiszen az öltözők építése miatt kibontották a falat, és az ott lévő boxokat is eltávolították. A büfé üzemeltetője, Schwarcz József eléggé elkeseredett, mint mondja, 2011-ben két új autó árát építette be ide, amit most le kell bontania.

Mellette úgy, hogy nincs bevétele, továbbra is működtetnie kell a tekepályát, a szerződés ugyanis ezt írja elő. A tervekben szerepel a tekepálya belső átalakítása is, a büfé is új helyre kerül, Schwarz reméli, hogy gyorsan rendeződik a helyzet. Mint mondja, ő nem vádaskodik, békében szeretné rendezni az ügyet, de kifogásolja, hogy senki nem egyeztetett vele, és nem is tájékoztatják.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés