Kiesett az Egis Körmend a Magyar Kupából

Húsz pontos hátrányt dolgoztak le Ferenczék, de végül ez is kevésben bizonyult.
 
 

Kiesett az Egis Körmend a Magyar Kupából

Húsz pontos hátrányt dolgoztak le Ferenczék, de végül ez is kevésben bizonyult.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Kiesett az Egis Körmend a Magyar Kupából

Húsz pontos hátrányt dolgoztak le Ferenczék, de végül ez is kevésben bizonyult.

A most futó szezonban már negyedjére találkozott egymással az Alba Fehérvár és az Egis Körmend, a fehérvári bajnoki és a két FIBA EC-meccs után ezúttal a Magyar Kupa negyeddöntőjében néztek farkasszemet a felek. Gasper Potocnik vezetőedző ezúttal Andre Hollinst nem nevezte a mérkőzésre a hat légiósa közül.

Hill hibázott, a másik oldalon pedig Csorvási jól büntetőzött – így indult a meccs –, egy perc elteltével pedig Ferencz nevéhez fűződött az első tripla. Három perc után 7-7 állt az eredményjelzőn, majd jött egy fehérvári 10-0-s roham, de erre még volt válaszuk Ferenczéknek, két perccel a negyed vége előtt sikerült visszajönniük 18-16-ra. Az első felvonást végül a remek formában játszó – tíz perc alatt 14 pontig és 4/5-ös triplamutatóig jutó – Simpson és Filipovity kosarai zárták.

A második negyedben feljavult az Alba védekezése, és egyre csak nőtt a különbség a csapatok között, az első őt percben csupán két pontig jutott a Körmend, így ekkorra 37-21-re módosult az állás. A vasiak nem találták az ellenszert a fehérváriak védekezésére, így nem tudtak közelebb férkőzni, sőt a szünetre kialakult a közte húsz.

A pihenő utáni első három percben máris ismét látótávolságba került az Alba a Körmend számára, Wrighték 13-3-mal nyitottak. És ha már eddig visszaküzdötték magukat, nem is álltak le. Két perccel a negyed vége előtt már a vezetésért támadhatott (56-55) a vasi együttes, egészen elképesztő feltámadást produkálva. Ekkor azonban ez még nem jött össze, Dillard eladta a labdát, az ellentámadásból pedig Pointer célzott jól.

Az utolsó felvonás 65-60-nál kezdődött, a körmendiek pedig továbbra is extázisban játszottak, két perc után pedig Tuoyo triplájával elfogyott az Alba húszpontos előnye, 65-65. Ha pedig már egyenlítettek, akkor a vezetést is átvette Potocnik együttese, ezúttal is Tuoyo triplája volt pontos. Innen már fej-fej mellett haladtak a csapatok, az utolsó három perc 77-77-nél jött el. 81-79-es fehérvári vezetésnél Smith csak az egyik büntetőjét dobta be, majd néhány másodperccel később Harris triplával alakította 84-80-ra az állást. Ezt követően Smith közelije volt jó, majd Lóránt sem hibázott büntetőből. Potocnik időkérése után hat másodperce maradt a Körmendnek, de Smith triplája pontatlan volt, így 86-82-nél ért véget a meccs. Az Alba ellenfele az elődöntőben a Szolnok vagy a Kecskemét lesz.

BB1.hu

Sajtótájékoztató az Alba Fehérvár - Egis Körmend mérkőzés után:

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés