Visszakaptuk a Király utcai zebrákat!

Pár nappal cikkünk után már fel is lettek festve. Véletlen?
 
 

Visszakaptuk a Király utcai zebrákat!

Pár nappal cikkünk után már fel is lettek festve. Véletlen?
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Visszakaptuk a Király utcai zebrákat!

Pár nappal cikkünk után már fel is lettek festve. Véletlen?

Április 13-án jelent meg cikkünk arról, hogy a Király utcában mennyire hiányzik a nagyszálló előtti gyalogátkelőhely és mennyire nem érezzük szükségesnek a parkolókockák visszafestését (a Király utca Március 15. tér felőli szakaszain.)

Alig öt nappal később (és ebben benne van egy hétvége is!) kikerült reggelre pár tábla, "Kérjük ne parkoljanak ide, útfestés miatt" és hasonlók. Ebből már tudtuk, hogy a parkolókockák is visszakerülnek, de mindegy is, a lényegi dolog amúgy is a zebra volt. Az a bizonyos gyalogátkelőhely, ami 2015 december közepe óta hiányzott.

Az autósok egy része sajnos nagyobb lendülettel kanyarodott a nagyszálló mellett (hiszen nem volt ott az optikai fék, a zebra) s bár a gyalogosoknak volt elsőbbségük, azt nem mindig kapták meg.

De a gyalogosok egy része is úgy lépett le az úttestre, mintha ott lennének a megszokott fehér csíkok, nem számítottak arra, hogy óvatosabban kell arra járni. (Amúgy is kötelesek lennének körbe nézni, de ezt ne firtassuk, másik cikkünkben jól megmagyaráztuk mi is a baj azzal, hogy nincs kontakt az autós és a gyalogos közt.)

Már megint nekünk kellett szólnunk?

No de ha már pezsgőt bontottunk és kiszürcsöltük az utolsó kortyokat is elgondolkodtunk ismét azon, hogy miről is kéne írnunk. Korábban már sok esetben "történt végre valami", amikor foglalkoztunk egy-egy helyzettel. Lehet, hogy ez a sokadik véletlen, amikor megelőzünk egy eseményt (ebben az esetben a munkák befejeztét követően 4 hónappal írtuk meg cikkünket és 5 nap kellett a festésig. De ez mindegy is. A lényeg, hogy így javult meg a közvilágítás a Gayer-parkban és lett hirtelen látható egy parkolójegy-automata, nyírtak le Fő téri fákat, kerültek le táblák, javult meg kerítés, tűnt el a parlagfű, tömtek be kátyúkat és még sorolhatnánk a példákat.

Úgy látszik némelyik cikkünk valahogy találkozik azon pozitív szellemi erőkkel, amik aztán tölcséren keresztül öntik a felelősök szívcsakrájába a megoldandókat és máris jobbá lesz a világ. Ezek alapján megállapíthatjuk és bátran ki is jelenthetjük, hogy:

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés