Komoly erősítések az SZKKA-nál

Hat új játékos érkezett, két fiatal pedig csatlakozott a felnőtt csapathoz.
 
 

Komoly erősítések az SZKKA-nál

Hat új játékos érkezett, két fiatal pedig csatlakozott a felnőtt csapathoz.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Komoly erősítések az SZKKA-nál

Hat új játékos érkezett, két fiatal pedig csatlakozott a felnőtt csapathoz.

Sajtótájékoztatót tartott a hétvégén az egyetemen a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia NB I/B-s női kézilabdacsapata, amely alig, hogy bejelentette új szakmai stábját, már új igazolásait is nyilvánosságra hozta.

Múlt héten számoltunk be róla, hogy öten távoztak az egyesülettől, melyhez összesen hat új játékos érkezett: Varga Nikolett Kecskemétről, Hornyák Bernadett Vácról, Terenyei Bianka az MTK Budapesttől, Lugosi Fruzsina Siófokról, Molnár Viktória a Győri ETO KC-tól és Udvardi Laura Mohácsról. Ezen kívül két saját nevelésű játékos is a felnőtt keret tagja lesz ősszel: Szuhogyi Laura és Szmolek Apollónia.

„Szombathelyi csapatot próbálunk építeni az NB I-re, de egyértelmű segítséggel”

Pődör Zoltán ügyvezető-elnök elmondta, ezzel még nincs vége az erősítéseknek, a tervek szerint még egy jó védőt szeretnének igazolni. Egyébként célirányosan, posztokra keresték az új lányokat.

- Sikeres évet zártunk legutóbb, minden tekintetben kihoztuk a maximumot az, dobogós helyen zárt a klub. Már csak az aranyérem hiányzik a sormintából, ezt szeretnénk a jövő évben megszerezni. Az igazolások ennek megfelelően alakultak, azokra a posztokra hoztunk játékosokat, ahol még gyengébbek voltunk és szerettünk volna előbbre lépni. A kép még nem teljes, tárgyalunk egy játékossal, a védelemben szeretnénk erősíteni.

Továbbra is nagyon fontos számunkra az utánpótlás, ezért is szolgál nagy örömömre, hogy két saját nevelésű játékost is fel tudtunk hozni a felnőttek közé. Azt gondolom, hogy meg fogják állni a helyüket, ezzel a huszonnyolcas bő keretünkben tizennyolc helyi fog szerepet kapni. Szombathelyi csapatot próbálunk építeni az NB I-re, de egyértelmű segítséggel. Egyébként egy nagyon sikeres utánpótlás-bázisunk van, jövőre 400 gyerekkel vágunk neki a bajnokságnak, összesen - utánpótlás és felnőtt szintet egybevéve - 27 csapatot indítunk a 2018/19-es szezonban. Ez egy óriási szám, nagy logisztika előtt állunk.

Az új csapat átlagéletkora huszonegy és fél év

Marosán György vezetőedző először megköszönte a sajtó munkatársainak, hogy ismét szép számmal jelentek meg a sajtótájékoztatón.

- Ez a klub, ez az akadémia fantasztikusan működött eddig is. A 400 fős létszám hatalmas elismerést érdemel, nagyon kevés egyesületnek adatik ez meg Magyarországon. Fontos még azt is hangsúlyozni, hogy nem mennyiségi képzés van, hiszen a minőséget képviselik ennél az asztalnál is. A bajnoki cím megszerzése mellett a fiatalok fejlesztése is célunk a következő szezonban. Komoly szerepet szánunk a saját nevelésű játékosainknak, de arra azért figyelni kell, hogy nem szabad rögtön a mélyvízbe dobni őket, szép fokozatos lesz a beépítésük. Úgy gondolom, hogy jó egyéneket, jó embereket és jó játékosokat tudtunk igazolni. Az új csapat átlagéletkora huszonegy és fél év, egy ilyen fiatal csapatnál ritkán szokott cél lenni a bajnoki cím. Őszintén megmondom, hogy ebben a keretben nincs túl sok NB I-ben nagyon sikeres játékos, de együtt azok tudunk lenni. Ez a célunk. Bajnokságot akarunk nyerni, ezt nagyon könnyű kimondani, de nagyon komoly dolgokra lesz szükségünk hozzá. Rengeteg áldozatra, egyénileg, minden egyes játékostól. Mindenkinek le kell adnia az egójából. Nálam alapelvárás, hogy július 16-tól, de inkább már a mostani pillanattól kezdve az „én” megszűnjön létezni, lesz helyette a „mi”, ami a csapat érdekét jelenti.

Varga Nikolett – 26 éves, jobb lövő, Kecskeméti NKSE

Hornyák Bernadett (kölcsönbe) – 20 éves irányító, Váci NKSE.

Terenyi Bianka – 25 éves kapus, MTK Budapest.

Lugosi Fruzsina – 18 éves kapus, NEKA, Siófok KTC Kft.

Udvardi Laura - 21 éves jobb szélső, Mohácsi TE.

Molnár Viktória – 18 éves beálló, Győri ETO KC.

Saját nevelésűek, akik felkerültek a felnőtt keretbe:

Szuhogyi Laura - 17 éves
Szmolek Apollónia - 15 éves, védő, lövő.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés