Lerohanta a Körmend az Albát

A második negyedben eldöntötte a forduló rangadóját a vasi együttes.
 
 

Lerohanta a Körmend az Albát

A második negyedben eldöntötte a forduló rangadóját a vasi együttes.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Lerohanta a Körmend az Albát

A második negyedben eldöntötte a forduló rangadóját a vasi együttes.

Igazi rangadóval folytatódott az A-csoport a 26. fordulóban: a hivatalosan az alapszakasz utolsó – a halasztások miatt azonban mégsem – játéknapján a harmadik Egis Körmend (17 győzelem) a negyedik Alba Fehérvárt (16) fogadta.

Megadta az alaphangot a rangadónak a Körmend: Tuoyo után Ferencz is egy triplát tett helyre (6-2). A körmendiek magyarja egy zsákolást is bemutatott, újabb két pont – a kihagyott kísérletek alapján úgy tűnt, ez a rohanás megzavarta az Albát. Azonban nem így lett: 8-6-nál nem egyszer támadhatott az egyenlítésért, amit végül Lóránt középtávolijával össze is hozott. Mohammed faulttal együtt ért el kosarat – a plusz egy is talált (8-11). Öttel is ment már az Alba, majd Lóránt egy triplát hintett – nagyon beragadt a Körmend, amire Potocnik-mester időkéréssel reagált. Horton a gyűrűről ütötte el a labdát, ezt hevesen reklamálta a hazai publikum – a másik oldalon két büntető járt az Albának, egy ment be. A Körmend hajrázott jobban, 16-21-ről indult a második tíz perc.

Csorvási közelijével kapaszkodott a Körmend, majd Fanning is betalált – egy pont volt a különbség alig 30 másodperc elteltével. Halász kettese is jó lett, immár a Körmend vezetett, majd Keller kapott technikait, Fanning pedig értékesítette a három büntetőt, ráadásként Ferencz hintett el egy csont nélküli triplát (28-21) – 12-0-ra nyerte a negyed első két és fél percét a Körmend. Majd két perc kosárcsendet ismét egy körmendi találat tört meg, ezt követően érkeztek a negyed első Alba-pontjai. Remek játékrészt zárt a vasi együttes, amely ezt a tíz percet végül 27-10-re nyerte meg, így 12 pontos előnnyel várta a második félidőt (43-31).

Kosárváltással indult a harmadik negyed, majd az Alba fújt riadót: Mohammed és Hill pontjai után 47-41-nél már a körmendi előny fele el is fogyott. Hollins tett róla, hogy ez csak ideiglenesen legyen így: ugyanonnan dobott egymás után két triplát, 55-43-nál kezdhették elölről a felzárkózást a vendégek. A 15 pontos fórért ment a Körmend, de Mohammed egy hármassal tett róla, hogy ez még ne jöjjön össze. Ferencz duplájánál viszont már 15 volt közte, amin még szépített az Alba: 63-50-nél fordultak az utolsó tíz percre a felek.

Már a 20-ért ment a Körmend az utolsó negyedben, de az Alba vissza-visszajött 15-re, ennél közelebb azonban nem tudott felkapaszkodni a címvédő. Az utolsó percekre azonban kiengedett a Körmend, ezt ki tudta használni az Alba – két perccel a vége előtt már „csak” tíz volt közte. Ennél beljebb azonban már nem jöttek a vendégek, majd Hollins dobott egy triplát – 79-67-re nyerte a rangadót a házigazda.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés