Csütörtökön választhatják újra színházigazgatónak Jordán Tamást

Közben leáraznak eladó ingatlanokat, mert nem veszik meg őket. Közgyűlési előzetesünk.
 
 

Csütörtökön választhatják újra színházigazgatónak Jordán Tamást

Közben leáraznak eladó ingatlanokat, mert nem veszik meg őket. Közgyűlési előzetesünk.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Csütörtökön választhatják újra színházigazgatónak Jordán Tamást

Közben leáraznak eladó ingatlanokat, mert nem veszik meg őket. Közgyűlési előzetesünk.

A nyári szünet előtti utolsó közgyűlést tartja most csütörtökön a szombathelyi önkormányzat. A mintegy három hónapos szünet nem is tűnik majd olyan hosszúnak, hiszen 2014 óta kéthavonta üléseznek a képviselők, ami annak is köszönhető, hogy egyre kevesebb ügyben dönthetnek a képviselők. Meg annak, hogy közel három éve kevés és nagylétszámú bizottságot alakítottak, és sok mindent adtak át bizottsági hatáskörbe.

Jordán Tamás 2021 elejéig igazgató lehet

Tehát hiába a kevesebb közgyűlés, nem több a napirendi pont, most például 24 a nyilvános, és öt a zárt ülésen.

A legérdekesebb ügyet a végére hagyták, a 21. pontban tárgyalnak a Weöres Sándor Színház igazgatói pályázatáról. Mindenki emlékszik, milyen botrányok voltak, először hajszálon múlt, hogy menesztették Jordánt, utána meg hajszálon múlt, hogy nem nevezték ki újabb négy évre. A hosszú és bonyolult történetről szóló cikkeinket egy csokorban és időrendben itt találja.

A márciusban meghirdetett pályázatra most csak egy jelentkező volt, Jordán Tamás, akinek a pályázatát nemrég támogatta is a szakmai bizottság. Vagyis, ha tavasszal a toszta helyzetet hiányolták a fideszes képviselők, akkor most ennél tisztább helyzet nincs. Ha megválasztják, akkor Jordán Tamás 2021. január végéig igazgató lesz.

Megint jöhet a Cseszkó-ügy

Biztosan lesz még egy érdekes ügy. Az április közgyűlésen a baloldal kezdeményezte, hogy a PLT által kiadott Szombathelyi7Nap című hetilaptól vegyék el a Szombathely név használatának jogát, legalábbis addig, amíg Cseszkó Tamás ott a kiadó-felelős szerkesztő. Cseszkót ugyanis áprilisban nem jogerősen egy év börtönre ítélték két évre felfüggesztve, több mellékbüntetéssel színesítve.

A kérdést a Fidesz nem engedte napirendre venni, és ebben segített nekik Balassa Péter (Jobbik) is. Érvelésük szerint jogerős ítélet nélkül senkit sem lehet megbélyegezni. Az ítélet azonban azóta jogerős lett, így várható, hogy a baloldali ellenzék ismét kísérletet tesz.

Persze, lesz sok más is a közgyűlésen, rögtön az elején megnézik, milyen is Szombathely közbiztonsága, azt is, hogyan dolgoztak a közfelügyelők. Bonyolult napirendben próbálják majd rendezni a fedett uszoda felújítás utáni tulajdonjogát és költségvetését.

Felújítanak és eladnak

A Sportliget fejlesztéséről és annak következményeiről már írtunk, a Vásárcsarnok felújításáról is, és a most éppen a belvárost feldúló építkezésekről, valamint azok folytatásáról is.

Módosítják a város költségvetését, ezt egyébként minden közgyűlésen megteszik, és leviszik néhány, eladásra kínált ingatlan árát, erről még írunk bővebben. Lesz több technikai jellegű ügy is, de ezen az ülésen tényleg fontos döntéseket hoznak csütörtökön.

A közgyűlést a megszokott módon, percről percre tudósítással és élőképben is közvetítjük. Kezdés csütörtök reggel 9 órakor.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés