Meddig tarthat ki a Fideszen kívüli többség a szombathelyi közgyűlésben?

A Fidesz időhúzásra játszik, bő fél év van a választásokig.
 
 

Meddig tarthat ki a Fideszen kívüli többség a szombathelyi közgyűlésben?

A Fidesz időhúzásra játszik, bő fél év van a választásokig.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Meddig tarthat ki a Fideszen kívüli többség a szombathelyi közgyűlésben?

A Fidesz időhúzásra játszik, bő fél év van a választásokig.

A február végi, félbeszakadt közgyűlésen derült ki, hogy működik a Fideszen kívüli többség, rögtön az ülés elején megakadályozták, hogy a városvezetés napirendre vegye Molnár Miklós alpolgármester (Pro Savaria) visszahívását, amit amúgy Puskás Tivadar polgármester (Fidesz) kezdeményezett.

A szerdán megszavazandó ügyek egy részét is visszadobhatja a polgármester

A későbbiek folyamán is többségben maradt az Éljen Szombathely-frakció, Molnár Miklós és Balassa Péter (Jobbik) alkotta többség. Így sikerült megszavazni a közgyűlési munka irányítására, az önkormányzati cégek felügyeletének kiterjesztésre, az SZMSZ átalakítására, a Médiacentrum igazgatójának leváltására irányuló javaslataikat. Igaz, ezek egy részét a polgármester visszadobta a közgyűlésnek, ezért hívott össze csütörtökre rendkívüli ülést a polgármester, de erről később.

Felmerül a kérdés, mennyi ideig őrizhető meg ez az új többség. Az önkormányzati választásokig még bő fél év van, és addig lesz még néhány közgyűlés egészen biztosan.

A Fidesz jelenleg időhúzásra játszik, most azzal foglalkoznak, hogy az új többség minél kevesebb, általuk kezdeményezett ügyet tudjon átvinni. Erre utal a már említett polgármesteri akció is, amivel több, már elfogadott ügyet dobott vissza újratárgyalásra.

Információink szerint a szerdai ülésen is erre készülnek, ráadásul nem is tárgyalják meg a másnapi rendkívüli ülésen azokat a szerdai ügyeket, amiket a polgármester visszaküld újratárgyalásra. Kivárják a törvényes határidő (72 óra) végét, és a jövő héten hívnak össze újabb rendkívüli közgyűlést.

Egyelőre kitartanak

Ezzel egyelőre tényleg csak az időt tudják húzni, hacsak nem történik valami, ami miatt felborulhatnak a jelenlegi Fideszen kívüli többséget hozó erőviszonyok. Az biztos, hogy a Fidesz próbálkozik, de úgy tűnik, sikertelenül.

Nemény András, az Éljen Szombathely-frakció vezetője kérdésünkre azt mondta, stabil a többség, biztos abban, hogy ez így is marad a következő hónapokra. Balassa Péter azt mondta, ő ügyek mentén politizál, amelyik ügy a város érdekét szolgálja, azt támogatja. Molnár Miklós pedig többször elmondta, hogy bocsánatkérést vár a polgármestertől azért, mert Puskás árulónak nevezte, nem valószínű, hogy Molnár ismét odaállna Puskás Tivadar mellé.

Úgy tűnik, egyelőre kitart a Fideszen kívüli többség, a Fidesz időhúzása miatt a következő hetekben több rendkívüli ülés várható. És az is, hogy szerdán nem tudják befejezni a napirenden lévő ügyek tárgyalását, így ezt az ülést is folytatni kell majd valamikor. Hosszú lesz ez a tavasz.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés