Közleményben kér bocsánatot a kellemetlenségekért a BKK vezérigazgatója

A felháborodott emberek a budapesti közlekedési vállalat honlapját is elérhetetlenné tették.
 
 

Közleményben kér bocsánatot a kellemetlenségekért a BKK vezérigazgatója

A felháborodott emberek a budapesti közlekedési vállalat honlapját is elérhetetlenné tették.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Közleményben kér bocsánatot a kellemetlenségekért a BKK vezérigazgatója

A felháborodott emberek a budapesti közlekedési vállalat honlapját is elérhetetlenné tették.
„Őszintén sajnálom, hogy a BKK online értékesítési rendszerének bevezetése problémákkal terhelt, higgyék el, engem és kollégáimat is az a cél vezérelt, hogy a közösségi közlekedést használók könnyen elérhető, gyors és ügyfélbarát megoldást vehessenek igénybe.”

Többek között ezt írta a BKK vezérigazgatója mai közleményében, miután lecsapott a népharag a budapesti közlekedési vállalatra. A felháborodott emberek megtámadták a BKK honlapját, ami egy időre elérhetetlenné is vált, a cég Facebook oldalára pedig folyamatosan érkeznek az 1-es osztályzatok és a nyomdafestéket nem tűrő vélemények a közlekedési vállalat közösségi oldalára amiatt, hogy az éjszaka folyamán rendőrök előállították azt az 18 éves fiatalt, aki felhívta a BKK figyelmét egy hatalmas hibára az e-jegy rendszerben.

A 18 éves fiatal a rendszer gyengeségeit kihasználva 50 forintért vásárolt egy tízezerbe kerülő bérletet, majd ezt megírta a cégnek, hogy figyelmeztesse őket a biztonsági résre. A BKK azonban feljelentette a fiút, akit a rendőrök éjszaka vittek el otthonából, jelenleg is eljárás folyik ellene. A felháborodott budapestiek hétfőre szimpátiatüntetést szerveznek a Facebooon.

A Budapest Közlekedési Központ vezérigazgatójának közleménye

A BKK online értékesítési rendszerének bevezetése alatt kialakult helyzet tisztázására Tarlós István főpolgármester úr átfogó vizsgálatot rendelt el a főváros közösségi közlekedési rendszerének biztonságos és utasbarát működtetése érdekében. Minden rendelkezésre álló eszközzel segíteni, támogatni fogom a vizsgálat lefolytatását és a mielőbbi megnyugtató megoldás kidolgozását.

A BKK vezetőjeként felszólítottam a T-Systems Magyarország vezérigazgatóját, mint az online értékesítési rendszert kifejlesztő és üzemeltető szerződéses partner felelős vezetőjét a szükséges információk átadására és a jelentés elkészítésére. Kollégáimmal közösen még a hétvége során elkezdtük az adatok és dokumentumok összegyűjtését annak érdekében, hogy – mind a városvezetés, mind a közvélemény számára – mielőbb feltárhatók és megismerhetők legyenek a szolgáltatás megkezdésének körülményei, az indulás óta a rendszert ért informatikai támadások, illetve a rendszer biztonságos működése érdekében tett intézkedések és azok eredményessége.

Őszintén sajnálom, hogy a BKK online értékesítési rendszerének bevezetése problémákkal terhelt, higgyék el, engem és kollégáimat is az a cél vezérelt, hogy a közösségi közlekedést használók könnyen elérhető, gyors és ügyfélbarát megoldást vehessenek igénybe.

Elnézést kérek, hogy ez nem sikerült és számos utasunknak kényelmetlenséget, nehézséget okoztunk ezzel. A jövő hét folyamán kollégáimmal közösen megvizsgáljuk és kidolgozzuk az értékesítési csatornának bizalmat szavazó kedves utasainkat ért kellemetlenségek és esetleges egyéb hátrányok kompenzálásának legegyszerűbb módját.

A Budapesti Közlekedési Központ elkötelezett a fővárosi közösségi közlekedés továbbfejlesztése mellett, és remélem, sikerül hamarosan visszanyernünk azt a bizalmat, amelyet az elmúlt évek munkájával elértünk.

Dr. Dabóczi Kálmán
vezérigazgató,
BKK Zrt.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés