"Mindenki felejtse el, hogy Szombathely a Nyugat királynője"

Súlyos szavak, de dicséret is elhangzott a nyárközepi közmeghallgatáson.
 
 

"Mindenki felejtse el, hogy Szombathely a Nyugat királynője"

Súlyos szavak, de dicséret is elhangzott a nyárközepi közmeghallgatáson.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

"Mindenki felejtse el, hogy Szombathely a Nyugat királynője"

Súlyos szavak, de dicséret is elhangzott a nyárközepi közmeghallgatáson.

Nem is olyan régen, a múlt csütörtökön adott ki a szombathelyi közgyűlés baloldali (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) frakciója egy közleményt, amiben tiltakoznak, mert a polgármester a nyár közepére hívta össze a közmeghallgatást. Amit, ugye, törvény ír elő, évente legalább egyszer meg kell tartani.

De ahogyan említett cikkünkben is írtuk, nem ez volt az első eset, 2015-ben is júliusban volt a közmeghallgatás. Ahogyan most, hétfő délután is, de baloldali képviselő nem volt jelen. Ott volt szinte a teljes Fidesz-frakció, a szabadságon lévő Koczka Tibor alpolgármesteren kívül. Molnár Miklós alpolgármester is távol maradt szabadsága miatt, a fideszeseken kívül ott ült még Balassa Péter (Jobbik), aki ügyelt arra, hogy elkülönüljön a kormánypártiaktól.

És, bizony, sok érdeklődő is volt. Persze, jó részük hivatalból, úgy mint a városháza alkalmazottai, az önkormányzati cégek és a szombathelyi rendőrkapitányság vezetői. De rajtuk kívül is voltak vagy kéttucatnyian, és közülük olyan tízen fel is szólaltak. A többiek hallgatták, néha egy kicsit biztatták is őket.

A hozzászólók láthatóan felkészültek, mindenki több problémáról számolt be. A Falco-gyár környezetterhelése soha nem maradhat ki, ahogyan a vízelvezető árkok tisztítása, pontosabban a tisztítás hiánya sem. Volt, aki azt kifogásolta, hogy a Farkas Károly utcában egy autószerelő közterületen parkoltatja az autókat, és emiatt még a várakozni tilos táblát is áttették.

Volt, aki a Zanaton átvezető forgalomról beszélt, amióta fizetős lett az M86-os, sokan, teherautók is inkább arra járnak, és a sebességkorlátozást sem veszik figyelembe. Szintén a gyors autókra panaszkodott egy oladi lakó. Többen is előhozták a járdák, utak állapotát, volt, aki készült is, és előhozta a három éves útfelújítási tervet, amiben az idén egymilliárdot kellene erre fordítani, de ez nem így lesz.

Egy lakó arról beszélt, hogy tönkreteszik a családi házas területeket minden foghíjat beépítenek, ráadásul többlakásos társasházakkal, egy másik lakó pedig az arborétum melletti futballpályát sajnálta, mert oda is lakóházakat építenek.

Érdekes felvetése volt annak a férfinak, aki a helységnévtáblák helyszíneinek felülvizsgálatát kérte, mert több helyen is túlnőtt rajtuk a város. Ő jelentette ki, hogy a városvezetők nagy dolgokban szeretnek nagyot mondani, de a kisebb, fontos dolgokban semmi változás nincs, és ha nem is lesz, a jelenlegi képviselőket nem választják újra. Élhetőbb várost szeretne, és hozzátette: „Mindenki felejtse el, hogy Szombathely a Nyugat királynője.”

Azért dicséret is elhangzott, volt aki elégedett azzal, ahogy lakókörnyezetében lenyírták a füvet.

Puskás Tivadar sok kérdésre írásos választ ígért, de elmondta, hogy az építési engedélyekre szabályok vannak, a vízelvezető árkok tisztítására megkérte az önkormányzati cégeket, a rendőröknek pedig felhívta a figyelmét, hogy az elhangzottak alapján ötleteket is kapnak a traffipaxok kihelyezésére. Puskás hozzátette, az idén mintegy 600 milliót fordítanak útfelújításra, és előtte is elnézést kért az ebből adódó kellemetlenségekért.

A közmeghallgatás udvarias, csendes hangulatban zajlott, és korán, negyed hat körül vége lett. Egy és negyedóra volt az egész.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés