Strómanok a szombathelyi közvilágítás felújításánál?

Az Elios már kiesett, a múlt hét végéig lehetett beadni a közbeszerzési pályázatokat.
 
 

Strómanok a szombathelyi közvilágítás felújításánál?

Az Elios már kiesett, a múlt hét végéig lehetett beadni a közbeszerzési pályázatokat.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Strómanok a szombathelyi közvilágítás felújításánál?

Az Elios már kiesett, a múlt hét végéig lehetett beadni a közbeszerzési pályázatokat.

Viszonylag régóta zajlik már Szombathelyen a közvilágítás felújításáról szóló történet. Mi januárban írtunk arról, hogy az akkori helyzet szerint közel másfélmilliárd forintból újítják fel a közvilágítást, a munkát pedig a botrányokkal terhelt Elios, a miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak a volt cége végezheti el.

Az Elios által kivilágított városokban egyébként a korábbinál gyengébb minőségű lett a közvilágítás, így történt Sárváron is, és trükköztek is a pályázatokon, éppúgy, mint Zalaegerszegen.

Az OLAF, az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala januárban tette közzé jelentését, amiben szerepel, hogy az Elios Kft. közbeszerzéseinél 40 millió eurós szabálytalanságot találtak. Február végén Polt Péter legfőbb ügyész megerősítette, hogy nyomoznak az Elios-ügyben, azóta azonban erről semmit sem tudni.

Májusban írtunk arról, hogy egy bank közvetítésével újítják fel a közvilágítást, a tényleges kivitelezőt a bank választja ki, de a közbeszerzési pályázatban is szerepelnie kell. Az esélyes pályázó egyébként az Eliost jelölte meg kivitelezőnek, alvállalkozóként.

Balassa Péter városi képviselő két hete jelentette be Facebook-posztjában, hogy az Elios kiesett a pályázatból. A jobbikos képviselő ma, hétfő délelőtt ismét megszólalt az ügyben. Sajtótájékoztatóján azt mondta, új alvállalkozót szerepeltet a bank a pályázatában.

Balassa szerint azonban az új alvállalkozó is strómancégnek számít, ráadásul a cég az Elios üzleti partnere. Balassa azt mondta, csak a név más, de a lényege ugyanaz. Ezért felszólította a polgármestert, hogy a pénteken lezárult pályázatot nyilvánítsa érvénytelenné, ne írja alá a közbeszerzési pályázatot, inkább írjanak ki egy új tendert.

A képviselő hozzátette, az anyagban évi 190 milliós lízingdíj szerepel, amit 12 évig kellene fizetni, kijelentette, a stadion- és uszodaüzemeltetés, illetve a megnövekedett kiadások miatt ez már veszélyeztetné a város működését.

A baloldali (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) frakcióból Horváth Attila kérdésünkre azt mondta, valamennyi közbeszerzésnél az az álláspontjuk, hogy ne érje kár a várost, és erre oda is figyelnek. A közvilágítás korszerűsítése üdvözlendő, de nem járhatnak úgy, mint más városok, ahol lényegesen rosszabb és drágább lett a szolgáltatás.

Ezért arra kérik a polgármestert, hogy a város érdekeit képviselje, és ne pártutasításokat kövessen.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés