Mit gondolnak, ki a legaktívabb vasi képviselő a parlamentben?

Megnéztük Ágh Péter, Hende Csaba és a többiek hányszor, milyen témában szólaltak fel a magyar parlamentben. Győztest is hirdetünk.
 
 

Mit gondolnak, ki a legaktívabb vasi képviselő a parlamentben?

Megnéztük Ágh Péter, Hende Csaba és a többiek hányszor, milyen témában szólaltak fel a magyar parlamentben. Győztest is hirdetünk.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Mit gondolnak, ki a legaktívabb vasi képviselő a parlamentben?

Megnéztük Ágh Péter, Hende Csaba és a többiek hányszor, milyen témában szólaltak fel a magyar parlamentben. Győztest is hirdetünk.

A vasi országgyűlési képviselők vagyonnyilatkozatait még múlt héten letudtuk, eget verő vagyonosodást nem lepleztünk le, annyi izgis tényt azért találtunk, hogy például Hende Csaba ajándékozás után kapott egy 5,5 milliós Skoda Superb-et.

Előzetesen csak annyit, hogy legyen egy kis rálátásuk a témára: a magyar parlament legaktívabb képviselője 2014 óta Rétvári Bence, az Emmi államtitkára, aki az elmúlt négy évben, nem vicc, összesen 1239-szer kért szót. Csak tavaly 155 felszólalást tett.

Még egy kis országos kitekintés

Az elmúlt négy évben Bíró Márk (Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője) egyetlen egyszer sem gondolta úgy, hogy a parlament ülésein véleményt kéne bármiről is nyilvánítania. Ahogy a fideszes roma politikus, Farkas Flórián sem szólalt fel immár 5 éve, aki a Lungo-Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség vezetője. (Úgy látszik, a romakérdés ki lett pipálva Magyarországon.) De az elmúlt 4 évben Kubatov Gábor és Simonka György is csak hallgatott a magyar parlamentben.

Most viszont akkor nézzük meg, melyik vasi képviselő mennyire volt aktív az országgyűlésben:

Ágh Péter

Fiatal kora ellenére Ágh Péter 2006 óta kapja a magyar országgyűléstől a fizetését (emellett miniszteri biztos is, de ez most mellékes). A parlament.hu adatai szerint a Fidesz vasi politikusa az elmúlt négy évben összesen 64-szer szólalt fel. A tavalyi évben 7 alkalommal interpellált.

[p]Legutóbb épp december elején szólalt fel annak kapcsán, hogy „Hol tart a munka a Vas megyei bölcsődékért, óvodákért, iskolákért?” Többnyire Vas megyei témákban kért szót, Vép és Vasszilvágy évfordulói kapcsán például, vagy a Szombathely-Kőszeg közötti közúti rendszer fejlesztéséért. De a képviselő rendre szót emelt nemzetünket érintő sorskérdésekben is. Például kifejtette véleményét arról, „Hogyan képes megvédeni Magyarország Európa és hazánk határait, miközben szerte a világon tombol a terrorizmus?”. Márciusban pedig arra kérdezett rá, hogy „megfelelőek-e a feltételek az esetlegesen növekvő migrációs nyomás kezeléséhez?” vagy áprilisban nem hagyhatta szó nélkül azt sem, hogy „állítsuk meg a migránsbizniszt”.

Mérlege:

2014 óta: 67 felszólalás 2017-ben: 7 alkalom (interpelláció/kérdés/azonnali kérdés)

Bana Tibor (Jobbik)

Bana Tibor legalább kétszer olyan aktív az országgyűlésben, mint Ágh, 2014 óta 138-szor szólalt fel. Sokkal aktívabb volt a mostani ciklusban, mint az azt megelőző négy évben, amikor úgyszintén képviselő volt.

A tavalyi évben 18 alkalommal kért szót, legutóbb december elején volt egy vezérszónoki felszólalása: „A 2014-2020 közötti időszakban Magyarországnak járó uniós források felhasználásáról.”

Mérlege:

2014 óta: 138 felszólalás 2017-ben: 18 alkalom (interpelláció/kérdés/azonnali kérdés)

Hende Csaba (Fidesz)

Régi motoros, 1998 óta állandó tagja a magyar országgyűlésnek, ő Hende Csaba.

A legaktívabb 1998-2002 között volt, akkor 408 felszólalást tudhatott magáénak. 2014 óta, a mostani ciklusban már jóval visszafogottabb felszólaló. Az elmúlt négy évben 49 esetben két szót, tavaly mindössze 3-szor. Az egyik téma, mi más volt, mint: a Czeglédy-ügy károsultjainak rendkívüli kárrendezése, még októberben. Ez volt az egyetlen Vas megyei téma amit érintett tavaly.

Mérlege:

2014-ben: 49 felszólalás 2017 óta: 3 alkalom (interpelláció/kérdés/azonnali kérdés)

V. Németh Zsolt (Fidesz)

Mérlege:

Ha a statisztikát nézzük, V. Németh Zsolt a legaktívabb 4 évét tudhatja maga mögött. Ő is, mint egykori MDF-es frakciótársa, Hende 1998 óta képviselő. 2014 óta, ebben a mostani ciklusában 95 felszólalása volt, de legtöbbször "környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár"-i minőségében közölt valamit. Idén 9-szer hallatta a hangját az országgyűlésben, jórészt környezetvédelmi kérdéseket válaszolt meg, de Bana Tibor Őrséggel kapcsolatos felvetésére is ő reagált.

2014: 95 felszólalás 2017: 9 alkalom (interpelláció/kérdés/azonnali kérdés)


Tehát egyértelműen a legaktívabb Vas megyei képviselő 2014 óta, úgy a tavalyi évben is az ellenzék (Jobbik) padsoraiban helyet foglaló Bana Tibor volt.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés