Na, vajon melyik emoji a legnépszerűbb?

Kitalálja? Nem találja ki? Találja ki!
 
 

Na, vajon melyik emoji a legnépszerűbb?

Kitalálja? Nem találja ki? Találja ki!
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Na, vajon melyik emoji a legnépszerűbb?

Kitalálja? Nem találja ki? Találja ki!

Hogy a mobilos (és Facebookos!) üzenetváltásaink jellege a kétezertízes évekre végleg átalakult, az nem kérdés: ma már számos érzést és hangulatot megfogalmazhatunk egy-egy kifejező sárga fejjel, ahelyett, hogy mondjuk hosszasan leírnánk, hogy rohadtul magam alatt vagyok, vagy a fejemen pörgök, annyira örülök.

Hogy a csevegéseink tekintetében ez valami eredendően rossz, vagy éppen ellenkezőleg, a technológiai fejlődés egyik hasznos előnye, azt nem most fogjuk megfejteni, elmondjuk viszont, hogy az Apple mit állapított meg az emojik népszerűségéről, vagyis arról, hogy melyik a leggyakrabban használt hangulatjel.

Egyébként ugyanaz, amit már 2015-ben az Oxfordi Egyetem az év szavának választott.

Úgy is van, tapsoljuk meg a híres SÍRVA RÖHÖGŐS EMOJIT!

Igaz, a statisztika az amerikai iOS és Mac használókra vonatkozik, azért nem ördögtől való elképzelni, hogy ideát, az öreg kontinensen, és azon belül a Kárpátok ölében is esetleg ez a leggyakrabban beillesztett emoji (a magam részéről például tényleg ezt használom a legtöbbször).

De miért éppen ez?

Erre vonatkozóan nincsen következtetés, de nem nehéz tippelni: a zokogva visítós fej éppúgy használható kitörő örömre, mint egy poénon való vidám elhasalásra, de az érzelmi spektrum túlsó felén található nézd, milyen nevetségesen szerencsétlen balfácán vagyok-benyomásra is tökéletesen alkalmazható.

A teljes népszerűségi toplista egyébként így néz ki:

(via The Verge)

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés