Nehezen bírt az Egis Körmend a MAFC-cal

Végül azért csak kicsikartak egy 5 pontos győzelmet Allenék.
 
 

Nehezen bírt az Egis Körmend a MAFC-cal

Végül azért csak kicsikartak egy 5 pontos győzelmet Allenék.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Nehezen bírt az Egis Körmend a MAFC-cal

Végül azért csak kicsikartak egy 5 pontos győzelmet Allenék.

A bajnokság 20. fordulójának egyik legsimább párosításának ígérkezett a MAFC és az Egis Körmend összecsapása. A jó formában lévő, tabella második helyén álló vasiak látogattak a sereghajtó fővárosiakhoz. Ettől függetlenül a hazaiak abban reménykedtek, hogy a bemutatkozó Uros Duvnjakkal a soraikban jobb teljesítményre lesznek képesek, mint az utóbbi fordulókban. A túloldalon arról kellett döntenie Gasper Potocniknek, hogy hat légiósa közül melyik ötnek szán szerepet ezen a találkozón. Végül kisebb meglepetésre Parrish Petty mellőzése mellett döntött a szlovén tréner.

Nem indult túl nagy tempóban a mérkőzés, az első perceket leginkább kimaradt próbálkozások jellemezték. A körmendieknek sikerült hamarabb a holtpontról átlendülniük, az 5. percben már 6-16-ra vezettek Gibbs triplája után. Garai Péter időkérése viszont használt, mert a MAFC a debütáló Duvnjak hárompontosa után 7-0-s sorozattal kapaszkodott vissza 13-16-ra. Lendületben maradtak a hazaiak, míg a vasiak képtelenek voltak a gyűrűbe találni a negyed utolsó két percében. Duvnjak büntetőinek és Polyák két betörésének köszönhetően a budapestiek várhattak előnnyel a folytatást (19-18).

A folytatásban is a hazaiak játszottak jobban, 8-2-vel indították a második etapot. 27-20 után viszont Gibbs egymás után két hármast rámolt be, ezzel újra szorossá téve a mérkőzést. A fővárosi szurkolók már ugrottak Poscic kosaránál, de támadófault miatt a játékvezetők nem adták meg. A fordulás után Gibbs pedig a harmadik távoliját is behintette egy percen belül, ezzel 27-29-re módosítva az eredményt. A 15. perc magasságában felpezsdült a mérkőzés, egyre több kosár született. Innentől szinte folyamatosan a Körmendnél volt az előny. Úgy tűnt, hogy négypontos előnnyel vonulhat a szünetre Gasper Potocnik csapata, de a remekül játszó Duvnjaknak még a hátralévő kilenc másodperc elég volt arra, hogy bevágjon egy távolit (44-45).

Csorvási és Duvnjak kosárváltásait hozta a harmadik etap első három perce, majd Smith ziccerével sikerült egyenlítenie a MAFC-nak. Sokat a vezetésre sem kellett várniuk a hazai szurkolóknak. Duvnjak találta meg jól a palánk alatt Poscicot, aki értékesítette a ziccerét. Továbbra is lendületesen kosaraztak a hazaiak, aminek köszönhetően tovább tudták növelni az előnyüket. A Körmend sokszor inkább egyénieskedve próbálta megoldani az akcióit, és a védekezésük sem volt az igazi (65-58).

Ahogy az várható volt, megpróbált felpörögni a Körmend. Egy 6-0-s rohanás után egyenlítés közelébe kerültek a piros-feketék. Kromah dudaszóra bedobott duplája demoralizáló volt, de a válasz sem volt különb, amikor Kovács zsákolta be a labdát Csorvási fölött. A körmendi próbálkozásoknak a sikere a 35. percben lett meg. Előbb Csorvási egyenlített, majd Kromah szerzett labdából dobott könnyű kosara már a vezetést jelentette számukra. Nem adták olcsón a bőrüket a budapestiek, Duvnjak duplájával újra nyílt volt a találkozó. 76-77 után azonban Ferencz először egy betörésből, majd távolról talált be a támadóidő lejárta előtt. Később kiderült, hogy ez végleg eldöntötte a mérkőzést, hiába tett meg mindent a felzárkózás érdekében a MAFC (80-85).

Garai Péter, a MAFC vezetőedzője: Gratulálok a Körmendnek a mai győzelemhez. Azt gondolom, hogy elindultunk egy jó úton. Úgy tűnik, hogy jól sikerült az erősítés. Duvnjak érkezése egy-két játékos teljesítményére is pozitív hatással volt. Ami viszont probléma, hogy még mindig akadt néhány játékos, akinek az egyéni teljesítménye elmaradt attól, amit elvárnánk tőle. Még élesebbnek kell lennünk a folytatásban. Olyan helyzetben vagyunk, hogy nem engedhetünk meg magunknak egyetlen rövidzárlatot sem.

Gasper Potocnik, az Egis Körmend vezetőedzője: Először is szeretnék gratulálni a MAFC-nak, jól játszottak ma. Ha a szezon hátralévő részében ilyen teljesítményre lesznek képesek, akkor még sok meccset megnyerhetnek. Csapatom teljesítményéről annyit, hogy jól kezdtük és fejeztük be a mérkőzést, de közben akadt több problémánk is. Sok kosarat kaptunk lerohanásokból, és a kettő-kettő elleni védekezést sem tudtuk megoldani jól. A legfontosabb azonban az, hogy a végén, amikor nagyon fontos volt, akkor együtt maradt és küzdött a csapat. A végén védekezést váltottunk, és úgy érzem, hogy ez volt a fordulópontja a találkozónak.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés