Megvan az első idegenbeli körmendi győzelem Dérivel

101 pontot szórt a MAFC-nak a piros-fekete csapat.
 
 

Megvan az első idegenbeli körmendi győzelem Dérivel

101 pontot szórt a MAFC-nak a piros-fekete csapat.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Megvan az első idegenbeli körmendi győzelem Dérivel

101 pontot szórt a MAFC-nak a piros-fekete csapat.

Komoly téttel bíró találkozót vívott csütörtök este a körmendi együttes. Egy esetleges győzelemmel ugyanis bebiztosíthatta helyét a középházba. Jó két hetes pihenő volt a csapatok között, mivel a Magyar Kupa miatt, mind két együttes pihenhetett. Végül úgy nézet ki, hogy az együttesek rá tudtak pihenni az összecsapásra.

Rengeteg hibával játszottak a csapatok, az első negyedben gyakorlatilag egymás hibáit kihasználva jutottak előrébb az együttesek. A Körmend egyébként egy hajszállal jobban teljesített, a 10 perc után egy kosárral voltak előrébb a vendégek, mint a házigazdák. A második negyed sem sikerült kevésbé érdekfeszítőre. A MAFC folyamatosan tapadt a Körmendre, egyetlen ponttal lemaradva pedig a harmadik negyedig tapadt a vasiakra a fővárosi, szép múlttal rendelkező együttes.

A harmadik negyedben aztán a Körmend „odacsapott a lovaknak”. A vasiak eggyel rákapcsolva léptek a MAFC elé, és jó dobóteljesítményüknek köszönhetően megnyugtató eredményre tettek szert. Az utolsó 10 perc már csak formalitás volt. A budapestiek megpróbáltak még kozmetikázni az eredményen, de Richards kosarával a vendégek átlépték a bűvös 100 pontos határt is. A győzelemmel pedig biztossá vált, a Körmend ott lesz a középházban. Ha a piros-feketék jól teljesítenek, akkor akár a felsőházi play-offba is beférhetnek még.

Stefan Timbus, a MAFC edzője: Úgy érzem, hogy jó úton haladunk, de hidegebb fejjel kellene játszanunk, a taktikát még jobban betartva. Ettől függetlenül nagyon nehéz egy olyan csapat ellen jól védekezni, mint a Körmend, ahol ennyi ponterős és tehetséges játékos van.

Déri Csaba, a Körmend edzője: Végig mi irányítottuk a mérkőzést, sikerült tíz ponttal nyernünk, de ez akár több is lehetett volna. Két dolgon múlott. Túl sok ki nem kényszerített eladott labdánk volt, valamint a talaj nem tette lehetővé a csapatok számára az igazi kemény védekezést, csúszkált a játékosok lába. Annak viszont nagyon örülök, hogy hamarosan fel fogják újítani ezt is a csarnokban. Gratulálok a MAFC-nak, mert nagyon szimpatikus csapatuk van. Mindenképpen elismerendő, hogy három légióssal ilyen teljesítményre képesek.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés