Elkészült Magyarország új atlasza

A legutóbbi kötet 1989-ben jelent meg.
 
 

Elkészült Magyarország új atlasza

A legutóbbi kötet 1989-ben jelent meg.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Elkészült Magyarország új atlasza

A legutóbbi kötet 1989-ben jelent meg.

Jövő héten mutatják be a Magyar Tudományos Akadémia székházában Magyarország Nemzeti Atlasza új kiadásának Természeti környezet című kötetét - írja a hvg.hu.

Az MTA elnöke, Lovász László vezetése alatt 18 szerkesztő, 140 fejezetszerző, 219 térképszerző, 14 térképész, valamint több tucat szakmai és nyelvi lektor munkája eredményeként készült el az új kiadás, amelynek első kötetét szeptember 27-én mutatják be az MTA székházában.

Újdonságot jelent, hogy az MNA 2018-tól megjelenő kötetei nem csupán Magyarországra, hanem a Kárpát-medencére és annak szomszédságára (a Kárpát–Pannon-térségre) – tehát 12 ország kb. félmillió négyzetkilométernyi területére és 34 ezer településére – vonatkozóan mutatják be a természet, a társadalom és a gazdaság térszerkezetét.

Az atlasz új kiadásának tartalma az MTA vezetésével, Kocsis Károly akadémikus főszerkesztésében készült. A munkában számos kormányzati szerv, háttérintézmény és egyetem vett részt.

Legutóbb 1989-ben, a rendszerváltozás előtti pillanatban, kormányzati támogatással jelent meg Magyarország Nemzeti Atlasza (MNA). A kötet elkészítését akkor is a Magyar Tudományos Akadémia kezdeményezte.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés