Mélypont a gyűlöletkampányban - mélypont az orvosi hozzáállásban

Dr. Farkas György kritikája.
 
 

Mélypont a gyűlöletkampányban - mélypont az orvosi hozzáállásban

Dr. Farkas György kritikája.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Mélypont a gyűlöletkampányban - mélypont az orvosi hozzáállásban

Dr. Farkas György kritikája.

Bár illúzióim már nincsenek, azt gondoltam, hogy Kövér László, Orbán Viktor és a többi kissamec eddigi gyűlöletbeszédeit nem lehet alulmúlni. Tévedtem! A Szombathelyi 7 Nap című közpénzből készített kampánykiadvány legutolsó számának 2. oldalán „Migránsok és veszélyek – orvosi szemmel „ című interjúkivonatban dr.Kecskés László főorvosnak ez sikerült.

Az, hogy egy gyűlölni kívánt kisebbség fertőzéseket terjeszt, nem ismeretlen a történelemben, így volt ez 1915-ben Törökországban az örményellenes, a 30- as években Németországban a zsidóellenes, később a tuszi – hutu mészárlásokat előkészítő propagandakampányokban is, és sajnos még lehet sorolni az elborzasztó példákat. Nem sok idő kellett egyik esetben sem, hogy a fertőzések terjesztését az adott lakosság elhiggye, és a már nem embereknek, csak patkányoknak tartott „fertőzésterjesztőket” módszeresen legyilkolja.

Mindezen történelmi példák és tanulságok után ott tartunk 2016-ban Magyarországon, hogy egy orvos pestissel, himlővel, kanyaróval, a magyarok kipusztulásának víziójával riogat? Természetesen számos probléma vár megoldásra mind a MENEKÜLTEK (!), mind a bevándorolni szándékozó gazdasági bevándorlók tekintetében. Az általánosító gyűlöletkeltésnek kizárólag negatív következményei lehetnek és sajnos már erre is van példa, elég, ha csak a bevándorlóellenes Brexit–kampány után agyonvert lengyel buszsofőrre gondolunk. De ne menjünk messzire, a legutóbb állami kitüntetéssel elismert romák, zsidók, liberálisok, újabban Ferenc pápa elleni gyűlöletkeltésben élenjáró szerző írásait nem sokkal a romagyilkosságok sorozata követte!

Magyarországon 2016-ban a betegek szavazatai alapján egy Jemeni származású gyermekorvos lett az év orvosa. Megyénkben is számos más országban született orvos dolgozik, akik országunkat választották második hazájuknak és közmegelégedésre gyógyítják a MAGYAR embereket. Valamikor ők is bevándorlók voltak…

Ismerem Kecskést doktort, tudom, ha olvasná is levelem, nem érezne szégyenérzést és nem kérne bocsánatot kollégaitól, akikkel nap mint nap találkozik a kórház folyosóján, vagy szakmai rendezvényeken.

Én most helyette megteszem, szégyellem magam, és elnézést kérek a cikkben foglaltak miatt a megyénkben dolgozó dr.Al-Aamri Khaliltól, dr. Al Hamdi Mohamedtől, dr.Moghadam Mohammad Rasoultól, dr.Emmanuel Nwankpa-tól, dr.Hamed Abdentől és a többiektől is akik hazánk megbecsült tagjaivá váltak az évek során.

Kérem őket, Ők ne általánosítsanak! A magyar orvosok többsége nem gyűlöletkeltő, hanem empatikus a betegeivel, bárhonnét jöttek is, nem a menekültek ellátására elköltött 350 millió Forintot sajnálja, hanem a közpénzből ellopott Milliárdokat, amiknek valóban jó helye lenne a magyar egészségügyben és nem felejtette még el az orvosi esküjében foglaltakat!

dr. Farkas György balesetsebész, sebész szakorvos, egészségügyi szakközgazdász Szombathely

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés