A Mercedes megszülte a jövő kisbuszát, ami még drónokat is ereget magából

Áramvonalasan sukár, minden futárcég álma, és nagyon szigorúan néz.
 
 

A Mercedes megszülte a jövő kisbuszát, ami még drónokat is ereget magából

Áramvonalasan sukár, minden futárcég álma, és nagyon szigorúan néz.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

A Mercedes megszülte a jövő kisbuszát, ami még drónokat is ereget magából

Áramvonalasan sukár, minden futárcég álma, és nagyon szigorúan néz.

Miközben a magyar ember még mindig a posta tavaly év végi töketlensége miatt szív, a német autómárka, ami a legjobbat vagy semmit szlogennel fut, már azt is tudja, mivel fogja lecserélni a postásokat. Vagy legalábbis a járműveiket.

Dugó az út végén? Hahaha, kit érdekel!

A szórakoztatóelektronika és a jövőtechnológiák éves legfontosabb gyülekezőjén, a las vegasi CES-en számtalan komoly fejlesztés mellett a csomagküldés talán nem is annyira távoli jövőjét is bemutatta a Mercedes-Benz, legalábbis azt a formáját, amivel ők gondolják leváltani a nehézkes, stresszes, pakolástól terhes munkafolyamatot. Mert bár soha nem volt annyira gördülékeny a világ szállítmányozása, mint ezekben az években, de amint a nagy távolságokról a csomag eljuttatásának utolsó, apró fázisára váltunk, máris megszaporodhatnak a bökkenők, forgalmi dugóktól a nem vártútakadályokig.

Eleve itt van ez a csoda, ahogy valamiféle speciál sínen egy szuszra becsúsztatják a komplett szajrét a raktérbe. Már ez szépen néz ki, hiszen a dobozonkénti ki-bepakolást szokta meg az ember, nem ezt az egyszeri és azonnali feltöltést (ami, gondoljunk csak bele, micsoda perspektívákat nyithat akár a nyögvenyelős költöztetéseknél is).

És hát persze, hogy nem a futárnak kell kibogarásznia a címre érkezéskor, hogy melyik dobozt kell előbányásznia a nagy halomból: egy robotkar rögtön azonosítja a kívánt pakkot - gondolom GPS alapján - és ki is adja azt a vezetőfülkébe.

Ha pedig nehezen elérhetőek a koordináták, akkor a robotkar a drónra kapcsolja a göncöt, ami elrepteti azt a célba.

A drón pedig annyira szexi, hogy ezt talán még magáról is tudja. Ehhez egyébként a kaliforniai Matternet nevű, automata drónokkal foglalkozó céggel álltak össze, ami a svájci nemzeti postának is fejlesztett (egyelőre csak tesztre) szálló szerkezeteket csomagkiszállításhoz.

És akkor még nem mondtuk, hogy a futurista elektromos kisbusz belül sem a múlttal kokettál: a sofőr nem kormányoz meg pedáloz, hanem egy joystickkel irányít (khm, ezt azért még átgondolnánk). Az viszont biztos, hogy a terv nem annyira elrugaszkodott, bár a szabályozás még mindig bottal üti az ötletek nyomát: az egyik legfontosabb piacon, Amerikában még mindig nem engedélyezik a látótávolságon túli önműködő drónozást. De ami késik, nem múlik: Új-Zélandon már van drónos pizzakiszállítás is.

(Quartz)

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés