Merre tovább, Haladás-kézi?

A felkészülés elkezdődött, egy hónap múlva bajnoki rajt, de egyelőre csak a távozókról hallani.
 
 

Merre tovább, Haladás-kézi?

A felkészülés elkezdődött, egy hónap múlva bajnoki rajt, de egyelőre csak a távozókról hallani.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Merre tovább, Haladás-kézi?

A felkészülés elkezdődött, egy hónap múlva bajnoki rajt, de egyelőre csak a távozókról hallani.

Múlt héten számoltunk be róla, hogy megkezdte a felkészülést a női NB I/B-ben szereplő Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia felnőtt csapata. A nyáron alapos erősítésen, edzőváltáson áteső gárda nem titkolt célja a bajnoki cím megszerzése lesz a következő szezonban.

Fortuna Istenasszony közbenjárásának köszönhetően azonban nem az SZKKA az egyetlen másodosztályú együttese a városnak. Hiába esett ki ugyanis ismét (9 győzelemmel, 1 döntetlennel és 16 vereséggel a 10. helyen zárt), a visszalépések miatt végül nem kellett osztályt váltania a Haladás VSE Sport Kft.-nek. Természetesen szerettünk volna a zöld-fehérek háza tájáról is hírekkel szolgálni a nyáron, ám hiába próbálkoztunk, minden erőfeszítésünk sikertelennek bizonyult. Most végre megjelent valami a klub hivatalos honlapján, így jobb híján abból szemezgetünk.

Az edző, a keret és a felkészülési meccsek is titkosak

„Tikkasztó hőségben belevágott az alapozásba felnőtt női kézilabdacsapatunk, amely felméréssel majd pedig aerob kapacitás fejlesztéssel indította el a húzósnak ígérkező augusztust. A minden bizonnyal hosszúra nyúló edzésdömping során a szabadtéri helyszínek mellett a Sportkomplexumban zajlanak majd a tréningek napi két alkalommal. A fokozatosan emelkedő nagyobb fizikai terhelés és az erősítő edzések nagy szerepet kapnak ebben az időszakban. A sikeres pontvadászat alapjait most fektethetik le a játékosok, ezért nem csak a nyár legmelegebb heteivel, hanem a kemény testi és mentális terheléssel is farkasszemet kell nézniük. A tizenkét csapatosra szűkített mezőnyben senkinek nem lesz bérelt helye, így valamennyi együttes komolyan veszi a ráhangolás egyik legfontosabb időszakát. A feszes alapozás menetrendjét edzőmérkőzések és felkészülési torna színesíti majd.

…Az alapozás szerepe leginkább abban áll, hogy a versenyzés holtidőszakában a sportolók felkészüljenek a fokozott és rendszeres terhelésre. Az erőnléti edzések ilyenkor nagy jelentőséggel bírnak, a látványsportok esetében a kondicionális képességek megszerzésén van a hangsúly. Női együttesünkre tehát küzdelmes napok, hetek várnak. A Haladás kicserélt, megfiatalított ám annál lelkesebb kerettel fog majd nekivágni a következő szezonnak.” – írja a haladasvse.hu.

Nesze semmi, fogd meg jól. Hogy kinek az irányításával (június végén már írtunk róla, hogy úgy volt edzőjük, hogy nem is lehetett volna, ezért hatszázezer forintra büntette meg a kézilabda szövetség a HVSE-t), milyen kerettel, mekkora létszámmal kezdett a klub, az ebből nem derült ki. Ahogy az edzőmérkőzések és felkészülési tornák ellenfelei és időpontjai sem. Nem hivatalos információkból egyébként úgy tudjuk, hogy a harmadik ligás Bük csapatától menesztett Mátés István lehet a befutó.

Távozókról már tudni

Az biztos, hogy nem Bölöni Roland lesz a csapat régi-új edzője, ugyanis a szakember éppen az NB II-es Büköt irányítja az őszi szezontól. Bölöni mellett több korábbi Haladás-játékos is a fürdőváros felé vette az irányít: Bolfán Nikolett, Baranyai Enikő, Guttyán Adrienn és Pukler Glória is inkább egy osztállyal lejjebb folytatja.

Ha tehát játékos és edző hivatalosan nincs is a HVSE-nél, idő még van, több mint egy hónap arra, hogy a gárda elkerülje azt, hogy három év alatt harmadszor is kiessen az NB I/B-ből.

Egy biztos: szeptember 16-án, vasárnap Dorogra utaznak a lányok a bajnoki nyitányon, ezt követően pedig felgyorsulnak majd az események. A bajnokság eleje kulcsfontosságú a frissen összeálló együttes számára, hiszen a vélhetőleg közvetlen riválisokkal kell majd megütköznie rögtön a pontvadászat elején.

Időközben az is kiderült, hogy a Magyar Kupa 1. fordulójában egymás ellen játszik a két szombathelyi csapat, a mérkőzést szeptember 12-ig kell lejátszani.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés